Spring til hovedindhold

Forslag

Organiseret rufferi-netværk idømt fængsel

Et rumænsk rufferi-netværk på mindst fire personer er samlet idømt ca. halvandet års fængsel. De fire personer er efter rettens dom tillige udvist af Danmark.

En mand og tre kvinder i alderen 31 til 40 år er ved Retten i Roskilde i dag hver især blevet idømt mellem tre til fem måneders fængsel.

 

Retten fandt personerne skyldige i at have drevet millionforretning i form af rufferivirksomhed i perioden fra januar til juni 2019. Personerne havde forskellige roller i forbindelse med håndtering og omsætning af virksomheden, hvor de udnyttede rumænske kvinder til prostitution. 

Sagen har kørt gennem fire retsdage og blev gennemført som en udeblivelsesdom, da de tiltalte ikke mødte op i retten.

 

Et organiseret netværk er blevet standset

Sagen er efterforsket af National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og dommen baseret på efterforskning af netværket, der i foråret 2019 førte til anholdelser af tre af de tiltalte. 

Ved ransagninger af de tiltaltes adresser og biler, fandt politiet kontanter, en række mobiltelefoner, sim-kort og 8 notesbøger indeholdende regnskaber, som blev brugt som beviser i sagen. De fandt ligeledes computere, hvorpå der var installeret makroer, der bevirkede, at escort-annoncerne forblev aktive og konstant figurerede højt på annonce-listerne. 

”Jeg er meget tilfreds med rettens dom, men mest af alt, er jeg tilfreds med, at det er lykkedes politiet at standse et organiseret netværk, som har tjent flere millioner kroner på organiseret kriminalitet og udnyttet kvinder til prostitution til deres egen økonomiske fortjeneste”, siger anklager Else Frost fra NSK. 

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)


Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

23. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Brilletyve idømt fængsel for stribe af indbrud

Retten i Viborg har idømt tre mænd på 22, 36, og 31 år fængselsstraffe på mellem tre år og tre år og ni måneder for blandt andet at stå bag en række indbrud mod optikere og et forsøg på rambuktyveri i 2021.

17. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet beslaglægger 5 kg hård narkotika og større pengebeløb

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdt i går en mand i en sag om besiddelse af større mængder hård narkotika samt pengebeløb.

16. maj 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Retten på Frederiksberg har idømt tre mænd på 33, 40 og 54 år henholdsvis 16, 8, og 10 års fængsel. Den 54-årige mand blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.