Spring til hovedindhold

Forslag

Politiets Online Patrulje er nu på TikTok

Politiets Online Patrulje vil fra i dag være til stede på TikTok. Her vil patruljen på en ny og utraditionel måde dele videoer med en forebyggende vinkel, der skal være med til at give børn og unge viden om, hvordan de kan færdes sikkert på internettet.

Politiets Online Patrulje er nu klar til at patruljere på mediet TikTok, som har det yngre segment som målgruppe. Patruljen vil lave forebyggende indhold til børn og unge.

 

”Det er vigtigt, at vi i politiet er der, hvor børnene færdes. Børn og unge bruger adskillige timer om dagen bag computer og telefon – blandt andet på mediet TikTok. Derfor er det en oplagt platform for os at nå ud med vores budskaber. Her har vi mulighed for at kommunikere en række forebyggende budskaber til børnene, og samtidig også gøre opmærksom på, at vi er tilstede, og kan rådgive dem”, fortæller politikommissær Sisse Birkebæk, der er leder af Politiets Online Patrulje.

 

Skaber synlighed og tryghed

Foruden Politiets Online Patruljes forebyggende opgave med at skabe synlighed og tryghed i den digitale verden, så samarbejder patruljen med øvrige dele af politiet om ’disruption’, herunder nedtagning af profiler på sociale medier, der kan være skadelige for andre, og efterforskning af kriminalitet på nettet.

 

”Børn og unge kan være lette ofre for kriminalitet som afpresning og grooming, men de kan også selv komme galt afsted med for eksempel ulovlig deling af billeder og videoer. Det er sådan nogle emner, vi tager op på TikTok på en pædagogisk måde. Derfor vil man på patruljens TikTok kunne opleve politiet kommunikere i øjenhøjde med børnene og på deres præmisser. Vores håb er naturligvis også, at børn og unge på den måde finder en tryghed i at gå til os, hvis de oplever noget utrygt eller ulovligt på internettet,” siger Sisse Birkebæk.

 

Siden den 1. april 2022 har Politiets Online Patrulje været i gang med at patruljere på internettet. De første par måneder efter patruljens opstart er blandt andet gået med at få etableret en række profiler til patruljen på gaming sites, etablere en profil på Facebook og at få etableret et operationsrum, hvorfra politiet blandt andet kan spille online med børn og unge.

 

Anmeldelser skal fortsat ske til politiet og ikke Politiets Online Patrulje

Hvis man har tips til politiet om mistænkelig adfærd på internettet, så er det via Politiets Online Patruljes profil på Facebook og Messenger (www.facebook.com/onlinepatrulje/ ) eller på mail nsk-onlinepatrulje@politi.dk, man skal henvende sig.

Hvis der er tale om anmeldelse af kriminalitet, så skal man gøre det ved enten at ringe 114, politi.dk eller kontakte sin politikreds ved personligt fremmøde. Ved akut behov skal der ringes 112.

 

Sådan finder du os

Politiets Online Patrulje hedder på TikTok @onlinepatrulje www.tiktok.com/@onlinepatrulje

Online Patruljen er desuden i øjeblikket til stede på gaming medierne Discord, Steam, Minecraft og Fortnite.
Patruljen vil løbende udbygge med profiler på flere platforme. På politiets hjemmeside www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet/politiets-online-patrulje kan man danne sig et overblik over, hvilke medier Politiets Online Patrulje bruger, ligesom man kan se, hvilke profilnavne politiet bruger, så man er sikker på, at det er politiet, man er i dialog med.

 

Fakta om Politiets Online Patrulje

Med flersårsaftalen for politiets og anklagemyndighedens økonomi fra 2021-2023 blev det besluttet, at der skulle oprettes en digital patrulje i politiet for at styrke politiets digitale tilstedeværelse på nettet. Den digitale politipatrulje er blevet tilført 10 årsværk og er placeret i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i National Cyber Crime Center. Politiets Online Patrulje blev sat i drift 1. april 2022 og forventes at være fuldt implementeret ultimo 2022.

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

1. december 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Amfetaminhandler straffet med 14 års fængsel

En 41-årig mand har foruden en lang fængselsstraf fået konfiskeret en halv million kroner i udbytte for handel med store mængder amfetamin.

30. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

Udfasning af 1.000-kroneseddel gør det sværere at hvidvaske

Hvidvask af kontanter og større kontanttransaktioner med penge fra kriminalitet bliver vanskeligere for kriminelle aktører med udfasning af 1.000-kronesedlen, vurderer National enhed for Særlig Kriminalitet.

22. november 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

38-årig idømt 15 års fængsel for indsmugling af hård narkotika

En 38-årig mand fra Fyn er idømt 15 års fængsel for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash samt besiddelse af kokain. Manden tilstod alle forhold.