Spring til hovedindhold

Forslag

Sidste sag i fildelingskompleks afsluttet med fængselsdom

En 48-årig mand fra Østjylland er som den sidste i et sagskompleks om en ulovlig fildelingstjeneste idømt 60 dages betinget fængsel for at have etableret fildelingstjenesten sammen med flere medgerningsmænd.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag i Retten i Horsens fået idømt en 48-årig mand fra Østjylland en betinget fængselsstraf på 60 dage for ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter.

 

Manden har i perioden fra juli til september 2019 sammen med flere andre personer etableret fildelingstjenesten ”Asgrd.dk,” som på sit højeste havde op til 23.000 brugere, der på tjenesten fik adgang til ikke under 15.000 ophavsretsbeskyttede værker i form af film, tv-serier og lignende. Seks medgerningsmænd er tidligere dømt for deres del i overtrædelsen.

 

Fra januar til april 2019 var den nu dømte desuden med til at administrere en anden stor fildelingstjeneste, ”nordicbits.eu”, et forhold han også blev dømt for.

 

Anklager hos NSK, Hans Bohn Sørensen, siger:

 

”Jeg er tilfreds med dommen, der nu afslutter sagerne mod grundlæggere og administratorer bag en af de største ulovlige fildelingstjenester vi har haft i Danmark. Tjenesten gav brugerne ulovlig adgang til en voldsom mængde ophavsretsbeskyttet materiale. Når man ulovligt downloader ophavsretsbeskyttet materiale, bliver skaberne snydt for deres retmæssige indtægter, og det undergraver økonomien bag produktionen.”

 

Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.100 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Bagmand får fængselsstraf i stor hash-sag

En 30-årig mand fra Roskilde er idømt tre års fængsel for at stå bag opbevaring og videresalg af 340 kg hash.

23. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK anholder mand for hvidvask af 60 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag anholdt og sigtet en 30-årig mand i Viborg for hvidvask af mindst 60 millioner kroner.

22. maj 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK nedlægger foreløbigt forbud mod Bandidos MC i Danmark

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har indbragt en opløsningssag mod Bandidos MC i Danmark for retten og nedlægger samtidig et foreløbigt forbud mod grupperingen.