Spring til hovedindhold

Forslag

Syv anholdt i stor hvidvasksag

I en koordineret aktion har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i dag anholdt og sigtet syv personer i en sag om hvidvask via såkaldte fakturafabrikker.

NSK logo

NSK har tirsdag i en koordineret aktion anholdt fire mænd og tre kvinder i alderen 35 til 64 år i en sag om hvidvask af ikke under 200 millioner kroner.

 

De sigtede mistænkes for at have haft forskellige roller i et hvidvask-setup, hvor forskellige virksomheder har fungeret som såkaldte fakturafabrikker. Samtidig menes istandsættelse af ejendomme for sorte penge at have indgået som metode til hvidvask.

 

NSK har i forbindelse med aktionen ransaget otte adresser på tværs af landet. Det er sket i samarbejde med Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi og Østjyllands Politi.

 

Politikommissær i NSK, Kirstine Mathiesen, siger:

 

”Dagens anholdelser sker på baggrund af en omfattende efterforskning. Vi vurderer, at der samlet set er hvidvasket minimum 200 millioner kroner gennem forskellige fakturafabrikker.”

 

Tre af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag formiddag ved dommervagten i København.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.