Spring til hovedindhold

Forslag

To anholdt for organiseret hash-salg på Nørrebro

NSK har tirsdag og onsdag anholdt og sigtet to mænd for organiseret salg af 1,6 ton hash.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag aften og onsdag eftermiddag foretaget anholdelser i en sag om organiseret hash-handel i Nørrebroparken i København. 

Det drejer sig om en 41-årig mand, der blev anholdt i går aftes i Københavns Lufthavn, hvor han var på vej ud af landet. Han var ved anholdelsen i besiddelse af ca. 30.000 euro i kontanter.

Den anden anholdte, en 47-årig mand, er anholdt onsdag eftermiddag i Vestre Fængsel, hvor han afsoner en anden dom. 

Begge de anholdte har tilknytning til organiserede rockergrupperinger.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag onsdag 9. august kl. 16.00. De er sigtet for organiseret salg af 1,6 ton hash i en periode fra januar 2019 til december 2021.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved fremstilling af de anholdte, og der kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyses yderligere i sagen. 
 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.