Spring til hovedindhold

Forslag

To mænd får lange fængselsstraffe i omfattende narkotikasag

En 51-årig og en 53-årig mand er idømt henholdsvis 16 og syv års fængsel for deres andele i en sag om indsmugling og handel med kokain i det østjyske. Dommene er de sidste i et stort sagskompleks.

kokain i skovbund

To mænd på henholdsvis 51 og 53 år er ved Retten i Aarhus idømt lange fængselsstraffe for deres roller i et stort sagskompleks om indsmugling og distribution af kokain i Østjylland. Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

 

Den 51-årige, der er fra Viborg, er idømt 16 års fængsel for i forening med tidligere dømt bagmand i sagen i perioden fra april 2020 til marts 2021 at have modtaget og videredistribueret i alt 67 kg kokain.

 

Overdragelser og transporten blev arrangeret på den krypterede beskedtjeneste Sky ECC. Samtidig blev den 51-årige dømt for hvidvask af godt 10 millioner kroner, da han ad flere omgange overdrog kontanter til en person, der også er dømt i for sin andel i sagen, for at sløre at de kom fra handel med kokain.

 

Den 53-årige, der har bopæl i Tyskland, blev idømt syv års fængsel for i januar 2021 at have indsmuglet syv kg kokain i bil fra Holland gennem Tyskland til Danmark, hvor han overleverede stofferne til den 51-årige ved Odder.

 

Specialanklager i NSK Lise Hebsgaard siger:

 

”Sagerne drejer sig om meget store mængder kokain, og det afspejler straffene også. Jeg er tilfreds med, at vi med dagens domme nu er igennem et stort sagskompleks, hvor en omfattende efterforskning har blotlagt et stort narkotikanetværk i det østjyske.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.

 

NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

5. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Nordea tiltalt i omfattende hvidvasksag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod Nordea for en række omfattende brud på hvidvaskloven.

3. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Entreprenørvirksomhed betaler millionbøde for bestikkelse

Den danske entreprenørvirksomhed Burmeister og Wain Contractor A/S (BWSC), betaler en bøde på ti millioner kroner for at have ydet bestikkelse i forbindelse med opførelsen af et kraftværk i Mauritius.

2. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig får 14 års fængsel for omfattende handel med kokain

En 33-årig mand fra Silkeborg, som har været en del af et organiseret narkotikanetværk, er idømt 14 års fængsel for handel med knap 24 kg kokain.