Spring til hovedindhold

Forslag

To nye anholdelser i efterforskning mod internationalt narkotikanetværk

To mænd fra Aarhusområdet, der er mistænkt for have indsmuglet op til 60 kg hård narkotika til Danmark, er anholdt i nat. Sagen er en del af en stor efterforskning mod et internationalt narkotikanetværk.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i nat anholdt to personer på deres respektive adresser vest for Aarhus. Begge anholdte er mistænkt for at have indsmuglet op til 60 kg hård narkotika til Danmark. Ved efterfølgende ransagninger fandt efterforskere 31 kg hård narkotika, ligesom der blev beslaglagt værdier for op til 1.000.000 kr. fra de mistænkte.

 

De to anholdte fremstilles i dag, 23. december 2022, i dommervagten i Københavns Byret med begæring om varetægtsfængsling. 

I samme efterforskningskompleks gennemførte efterforskere fra NSK i juni 2022 ransagninger på i alt 17 adresser i det storkøbenhavnske område. Under ransagningerne blev der fundet flere former for narkotika og beslaglagt værdier for op til 10.000.000 kr. fra sagens mistænkte. Ved aktionen blev i alt fem personer anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, herunder et kendt ansigt fra det københavnske bandemiljø. 

Den følgende efterforskning sandsynliggjorde, at der blev indsmuglet kokain fra et stort internationalt narkotikanetværk styret af en dansk mistænkt bosiddende i Spanien.  Dansk og spansk politi indledte på den baggrund et samarbejde, hvorefter spansk politi i september 2022 foretog anholdelse af den danske mistænkte bosiddende i Spanien.

Der pågår fortsat et tæt samarbejde mellem danske og spanske myndigheder vedrørende udlevering af den danske mistænkte fra Spanien til strafforfølgelse i Danmark.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig mand anholdt for organiseret salg af falske Apple-produkter

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag ransaget fem adresser og anholdt en 33-årig mand for at have solgt falske Apple-produkter.

18. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Clear Channel betaler bøde på seks millioner

Clear Channel Danmark A/S betaler en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrenceloven ved at koordinere rabatsatser med en konkurrent på markedet for outdoor-annoncering.

16. april 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To dømt i sag om organiseret handel med amfetamin på togstationer

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Yderligere to personer i sagskomplekset er nu dømt.