Spring til hovedindhold

Forslag

To personer anholdt for svindel for knap en million kroner mod ældre borgere

En 19-årig mand fra Rødovre og en 21-årig kvinde fra Vanløse blev i går anholdt for bedrageri mod flere ældre borgere.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i tæt samarbejde med Københavns Politi efterforsket en række bedrageriforhold, hvor fem ældre borgere over en længere periode er blevet svindet for samlet knap 1 million kroner. 

Gerningsmændene svindlede de forurettede til at overføre pengebeløb over flere omgange til konti, som gerningsmændene rådede over. Dette skete under påskud af, at gerningsmændene var fra politiet, og at der var sket misbrug af de ældres konti, som kun kunne reddes, hvis de ældre borgere overførte pengebeløb til gerningsmændenes konti. 

Samtidig anvendte gerningsmændene såkaldt ”spoofing”, så det så ud som om, at der blev ringet fra et telefonnummer, der tilhørte politiet.

”Vi ser meget alvorligt på denne type økonomisk kriminalitet, hvor vi desværre med jævne mellemrum oplever, at kriminelle forsøger at svindle ældre medborgere for større pengebeløb. Jeg er derfor godt tilfreds med, at vi har fået stoppet de to formodede gerningsmænd i at fortsætte deres organiserede svindel,” siger ledende politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Efterforskning Vest i NSK.

Michael Kjeldgaard kommer desuden med en generel opfordring om, at man er skeptisk, hvis nogen beder om personlige oplysninger, såsom konti-oplysninger og NemID.

”Vær altid påpasselig og skeptisk, hvis du bliver kontaktet på telefon eller mail og får at vide, at du skal overføre penge eller oplyse private oplysninger til andre, såsom NemID. Det vil politiet eller din bank aldrig bede dig om,” siger Michael Kjeldgaard.

Både den 19-årige mand og den 21-årige kvinde er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 279. Den 19-årige mand blev i dag fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Han er varetægtsfængslet i fire uger.

 

Pressekontakt

Ledende politiinspektør Michael Kjeldgaard, Efterforskning Vest i NSK 
Telefonnr.: 50763068

 

Fakta om National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Sagen er ført for retten af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022.
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. (www.politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet)

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

12. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

62-årig får fem års fængsel for hvidvask af 145 millioner

En 62-årig mand er idømt fem års ubetinget fængsel efter at have tilstået hvidvask af ca. 145 millioner kroner. Hvidvasken er blandt andet sket gennem såkaldte fakturafabrikker.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

NSK bremser kokaintransportørnetværk

En 61-årig mand er torsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have indført og videreoverdraget betydelige mængder kokain fra udlandet til Danmark.

11. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Politiet advarer om nyt selvtægtsfænomen i Danmark

Politiet har i løbet af de seneste uger set en række sager med videoer online, hvor mænd bliver hængt ud for at være pædofile og overfaldet. Personerne bag overfaldene er en del af et selvtægtsnetværk, som kalder sig 'Pedo hunters'. Fænomenet har været kendt i udlandet gennem længere tid, men er nu kommet til Danmark.