Tre års fængsel for opbevaring af et halvt ton hash
En 30-årig mand er idømt tre års ubetinget fængsel for at have opbevaret omtrent et halvt ton hash på sin bopæl.
I den sidste dom i en større sag om blandt andet indsmugling og distribution af hash er en 30-årig mand fra Tuse Næs ved Holbæk ved Retten i Holbæk idømt tre års fængsel for at have opbevaret ikke under 490 kg hash på sin adresse. Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).
Den 30-årige har efter aftale med flere allerede dømte personer ad flere omgange opbevaret ikke under 490 kg hash på sin adresse. Forholdene strækker sig fra marts til 1. september 2023, hvor han blev anholdt, og NSK beslaglagde 98 kg hash på hans bopæl.
Dagens dom er den sidste i et større kompleks, hvor fire personer tidligere er dømt for deres andele i indsmugling, besiddelse og overdragelse af hash og anden narkotika. De tidligere domme er endt med fængselsstraffe på mellem halvandet og otte års fængsel. En af de tidligere dømte har anket sin dom.
Anklager hos NSK Marcus Nymand siger:
”Jeg er tilfreds med dagens dom, der hviler på en grundig efterforskning. Dommen understreger, at opbevaring af store mængder hash ses på med alvor af myndighederne.”
Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende enhed, hvor de mest specialiserede kompetencer i politi og anklagemyndighed er samlet. Det gælder inden for organiseret kriminalitet, økonomisk kriminalitet og digital kriminalitet samt efterforskningsunderstøttelse. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.
De komplekse sager, som NSK efterforsker og strafforfølger, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, bandekriminalitet, organiseret narkotikakriminalitet samt digital kriminalitet.
NSK understøtter desuden hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.
NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt, så enheden bedst muligt beskytter Danmark mod de største kriminalitetstrusler på både kort og lang sigt.
Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Aarhus, Fredericia, Randers, Karlslunde og København samt en midlertidig lokation i Silkeborg.