Spring til hovedindhold

Forslag

National enhed for Særlig Kriminalitet

Nyhed

15. november 2022 14:18

Ung nordjyde får seks års fængsel for kokainbesiddelse

En 20-årig mand fra Nordjylland er ved Retten i Aarhus idømt seks års ubetinget fængsel for at være i besiddelse af 3 kg kokain.

Manden blev fundet i besiddelse af 3 kg kokain, som han opbevarede i en rygsæk

National enhed for Særlig Kriminalitet har ved en tilståelsessag ved Retten i Aarhus fået idømt en 20-årig mand fra Nordjylland seks års ubetinget fængsel for besiddelse af 3 kg kokain. 

Politiet havde 21. august 2022 observeret den 20-årige og flere andre på en parkeringsplads ved et supermarked i Nørresundby. Politiet fulgte efter mandens bil og standsede ham vest for Aarhus. Her fandt politiet den nu dømte i besiddelse af 3 kg kokain, som han opbevarede i en rygsæk.

Anklager ved NSK, Jhin Lee, siger:
”Jeg er tilfreds med at retten har idømt en lang fængselsstraf for narkotikabesiddelse. Det sender et signal om at narkokriminalitet tages meget alvorligt af myndighederne.”
 

FAKTA OM NSK

NSK blev etableret den 1. januar 2022. NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 1000 medarbejdere og er opbygget som en politikreds.

 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

8. december 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Opbevaring af kokain udløser fængselsdom på seks år og seks måneder

NSK har torsdag fået idømt en 38-årig mand fra Aarhus en ubetinget fængselsstraf på seks år og seks måneder for opbevaring af tre kg kokain med henblik på videreoverdragelse.

30. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Tredje tiltalte i stor narkosag fra Østjylland får 14 års fængsel

NSK har onsdag fået idømt en 33-årig mand 14 års fængsel for sin rolle i et større sagskompleks om indsmugling og videredistribution af narkotika i Østjylland og på Djursland.

28. november 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Formodet pirat kendt skyldig i at forvolde fare for danske soldater

En nigeriansk mand er kendt skyldig i at forvolde fare for danske udsendte soldater i Guineabugten.

Forslag