Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

25. november 2020 18:05

Døgnrapport: borger anmeldte spritbilist. Kokain, hash og amfetamin konfiskeret fra narkopåvirkede bilister.

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser fra den 24. til den 25. november 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark
De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.

 

Aalborg Øst – borger anmeldte spiritusbilist


”Jeg har lige kørt bag ved en bil, som kørte meget usikkert” – sådan lød anmeldelsen fra en borger tirsdag den 24. november ved 18-tiden. Anmelderen var efter sigende kommet kørende i sin bil ad en vej ud for Aalborg Øst, da bilen foran kørte usikkert og vakte bekymring. Derfor fulgte han efter bilen indtil, den standsede, og kontaktede derefter Nordjyllands Politi, da der potentielt kunne være tale om en påvirket bilist.

Vagtcentralen dirigerede derefter en beredskabspatrulje til stedet, så politiet kunne få taget en snak med den pågældende bilist, som kørte usikkert. Kort efter ankom patruljevognen til stedet, hvor bilisten fortsat holdt parkeret.

Da politiet henvendte sig til føreren, kunne de se, at hun havde en åben øl i midterkonsollen af sit køretøj. Politiet instruerede hende i at deltage i en udåndingsprøve. Og ganske rigtigt – testen viste, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hendes promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 54-årige bilist for spirituskørsel.

Nordjyllands Politi rækker en solid tak til den bekymrede borger, som anmeldte forholdet.

 

Frederikshavn – spiritusbilist anholdt


Spirituskørsel – dét sigtede Nordjyllands Politi en 61-årig mand for tirsdag den 24. november ved 20-tiden. Manden havde ført personbil ad Toftegrådsvej i Frederikshavn, da politiet her standsede ham til kontrol. En alkometertest afslørede, at manden tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

 

Aalborg – amfetamin konfiskeret fra narkopåvirket bilist


Tirsdag den 24. november ved 09-tiden standsede politiet en personbil til kontrol på Øster Uttrup vej i Aalborg. Da betjentene tog kontakt til føreren af bilen, fik de hurtigt mistanke til, at han var påvirket – men det skulle selvfølgelig komme an på en narkometertest.

 

Desværre gav testen udslag for, at den 32-årige bilist tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer.

Politiet observerede desuden, at bilisten allerede var frakendt førerretten i en tidligere hændelse. Og eftersom bilisten var påvirket af stoffer, besluttede betjentene sig for at visitere ham og ransage bilen. Politiet konfiskerede her 2,08 gram amfetamin.

Bilisten blev derfor sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, kørsel uden førerret samt brud på lov om besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Nørresundby – narkopåvirket bilist anholdt


Føreren havde store pupiller og blanke øjne, da en patrulje fra Nordjyllands Politi standsede den pågældende bilist til kontrol på Kystvejen i Nørresundby tirsdag den 24. november om aftenen.


Det så ud til, at den 23-årige bilist var påvirket. Adspurgt erkendte han selv at have røget hash. Patruljen kunne derudover se, at manden allerede var frakendt førerretten i en tidligere hændelse.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel uden førerret og kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. For at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen kørte politiet ham derefter til skadestuen.

Aalborg – hash og kokain konfiskeret fra narkopåvirket bilist


Natten til onsdag den 25. november kom en 20-årig bilist kørende ad Østre Havnegade ud for Aalborg. Desværre for ham kom en patruljevogn ligeledes kørende ad samme vej – og de besluttede sig tilfældigvis for at udføre kontrol med ham og hans køretøj.

Da politiet henvendte sig til ham, kunne de hurtigt konstatere, at den 20-årige bilist så ud til at være påvirket. En narkometertest blev derfor udført – og denne gav desværre udslag. Manden havde tilsyneladende indtaget narkotika. Og politiet fik derfor yderligere mistanke til, at manden kunne være i besiddelse af ulovlige euforiserende stoffer.

En kort visitation og ransagning af køretøjet senere konfiskerede politiet alt i alt 3,31 gram hash og 1,02 gram kokain. Bilisten erkendte at have indtaget begge typer af stoffer. Han fortalte dertil, at han tog hash og kokain hver weekend.

Adspurgt kunne bilisten desuden ikke fremvise kørekort, da man ikke havde medbragt det. 

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, brud på lov om besiddelse af narkotika og kørsel uden at medbringe sit kørekort.

Hobro – knallertfører sigtet for stribe af lovbrud


Tirsdag den 24. november ved 18-tiden lagde politiet mærke til, at en knallertfører på Nytorv i Hobro ikke havde hjelm på, som ellers er lovpligtigt. Politiet standsede derfor knallerten til kontrol. Ved nærmere blik så politiet, at knallerten manglede lys, og at bagdækket var betydeligt nedslidt. Knallerten var desuden hverken indregistreret eller forsikret. Og så havde den 21-årige fører allerede fået inddraget førerretten til lille knallert i en tidligere hændelse.

 

Politiet sigtede derfor knallertføreren for kørsel uden førerret med nedslidte dæk, manglende lys, mangel på styrthjelm samt mangel på registrering og forsikring.

Assistance fra Falck blev derefter tilkaldt, og knallerten blev fragtet ind til politigården. Her testede man knallertens tophastighed. Det viste sig, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre betydeligt hurtigere, end hvad er lovligt for en mindre knallert. Den 21-årige fører sigtes derfor yderligere for at have ført en konstruktiv ændret knallert.

Mariagerfjord kommune – indbrudstyv taget på fersk gerning


Alarmen gik af natten til onsdag den 25. november, da et overvågningskamera på en genbrugsplads i Mariagerfjord kommune så to indbrudstyve i færd med at løfte elektronisk udstyr væk fra pladsen i ly af nattens mørke. En nattevagt kontaktede omgående Nordjyllands Politi, som dirigerede en beredskabspatrulje til stedet. 

Da patruljevognen ankom til stedet, kunne de se, at en personbil var på vej ud fra genbrugspladsen. Til trods for, at politiet slog udrykningssignalerne til, fortsatte personbilen med at køre i retning af patruljevognen uden tegn på at ville standse. Politiet standsede derfor deres patruljevogn på tværs af vejen, så bilen ikke kunne køre forbi. Bilen de-accelererede med det samme og standsede 3 meter fra patruljevognen.

Politiet henvendte sig til føreren af bilen, som viste sig at være en 21-årig mand. Umiddelbart kunne betjentene se, at manden hverken havde førerret til personbil eller brugte sikkerhedssele under kørsel – hvilket han omgående blev sigtet for.

En kort ransagning af køretøjet senere kunne politiet optælle følgende tyvekoster, som tilsyneladende hørte til på genbrugspladsen:

  • En fladskærm
  • En motorsav
  • En sæk fyldt med diverse ledninger
  • Et kamera
  • En kabeltromle
  • En skævbider
  • En låsemekanisme

Nattevagten havde desuden fundet et par bilbatterier og endnu et fladskærms-TV i buskaset nær genbrugspladsen, som ligeledes blev sikret til sagen som bevismateriale.

Som følge af tyvekosterne, der blev fundet i den 21-årige mands bagagerum, sigtede og anholdt politiet ham for indbrudstyveri samt kørsel uden førerret og kørsel uden sikkerhedssele. Han kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Indbrudstyven slår oftere til op til jul
– Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 
 Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Aalborg – høj musik tidligt om morgenen generede nabolaget


Der var ordentlig gang i en fest på Nyhavnsgade i Aalborg ved 06-tiden om morgenen onsdag den 25. november – desværre til gene for nogle af de omkringboende, som ringede ind til Nordjyllands Politi. En patrulje kørte derfor forbi stedet, hvor de tog kontakt til den person, som var ansvarlig for den høje musik. Det viste sig dog, at folk allerede var ved at forlade festen. Efter en formaning fra politiet gav den festansvarlige person desuden udtryk for, at han nok skulle sørge for at holde musikken dæmpet fremover. Ej videre i sagen.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 17. april til den 19. april 2024

Knivstik i Nørresundby, indbrud, falsk tusindkroneseddel opdaget, fuld indbrudstyv anholdt og flere narkobilister. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

17. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 15. april til den 17. april 2024

Flere indbrud og episoder med narko- og spritkørsel. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

15. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 12. april til den 15. april 2024

Tricktyveri mod ældre kvinde igen, flere tilfælde af narkokørsel, hærværk mod hjertestarter, indbrud og narkotika i Jomfru Ane Gade. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.