Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

16. september 2020 11:49

Fra døgnrapporten: indbrud i varebiler i flere byer. Bilist overså cyklist ved højresving. Narkopåvirket bilist anholdt.

NORDJYLLANDS POLITI: læs udvalgte hændelser og nyheder fra den 15. til den 16. september 2020. Uddraget udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Læs mere på coronasmitte.dk

 

Nordjyllands Politi – Adskillige tilfælde af tyveri fra varebiler


I løbet af den 14. og 15. september har Nordjyllands Politi haft cirka 10 tilfælde af tyverier fra varebiler i politikredsen. Gerningsstederne for tyverierne er i en række byer: Storvorde, Gistrup, Kongerslev, Løgstør og Ranum. En eller flere ukendte gerningsmænd har brudt enten sidedøre eller bagdøre op på en række varebiler i de nævnte byer, hvorefter man de fleste steder har stjålet diverse værktøj fra køretøjerne. Ring endeligt 114, hvis du har set noget mistænkeligt.

Læs mere i nyhedsopslaget på politi.dk
Se Nordjyllands Politis live-udsendelse om indbruddene på Facebook

 

Løgstør & Storvorde – værktøj stjålet fra varebiler


Nordjyllands Politi har i det seneste døgn, som tidligere nævnt, oplevet flere indbrud i varebiler.

For eksempel:

Tirsdag den 15. september kl. 00:00-07:00 begik en ukendt gerningsmand indbrud i en varebil, der holdt parkeret på Søndermarksvej i Løgstør. Indbrudstyven brød bagdøren op, hvorefter man stjal diverse el-værktøjer, laser og sømpistoler fra varebilen.

Mandag den 14. september kl. 00:00-06:00 blev en varebil på Banevænget i Storvorde ligeledes brudt ind i. Her brød indbrudstyven en lås op, hvorefter man stjal en vinkelsliber, en finecutter, en kabeltrommel og en skruemaskine, blandt andet.

Mellem mandag den 14. september kl. 19:30 og tirsdag den 15. september kl. 06:00 begik en ukendt gerningsmand ligeledes indbrud i en varebil på Valmuevej i Løgstør. Bagdøren blev her brudt på, hvorefter der blandt andet blev stjålet diverse former for el-værktøjer og trykluftdrevet værktøj.

 

Har du set mistænkelig færden i forbindelse med sagerne? Kontakt politiet på 114.

 

Hobro – bilist overså cyklist i færdselsuheld


Tirsdag den 15. september kl. 15:58 kom en bilist i 40’erne kørende ad en vej i Hobro. Ved et kryds ville hun svinge til højre ind ad en ny vej, da en cyklist kom cyklende. Bilisten overså her formodentlig cyklisten og begyndte at dreje til højre, selvom hun havde vigepligt.

Cyklisten blev derfor påkørt i et færdselsuheld.

Heldigvis skete sammenstødet dog med lav hastighed, hvorfor cyklisten ikke kom alvorligt til skade.

 

Politiet sigter bilisten for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Kør bil, når du kører bil: Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • Du indstiller GPS eller radio
  • Du spiser eller drikker

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere.

Læs mere om opmærksomhed i trafikken på sikkertrafik.dk

Brovst – narkopåvirket bilist anholdt


En patruljevogn kom kørende ad Ålborgvej i Brovst, da man tirsdag den 15. september kl. 09:35 lagde mærke til en personbil på vejen.

En personbil, som betjentene i patruljevognen besluttede sig for at udføre kontrol med.

Betjentene standsede bilen og tog kontakt til føreren. Vedkommende viste sig at være en 31-årig mand. Ved mødet med bilisten fik betjentene hurtigt mistanke til, at han var påvirket, da der var en besynderligt lugt i bilen. 

Kort efter deltog manden i en narkometertest, som gav udslag: bilisten var tilsyneladende påvirket af euforiserende stoffer.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 31-årige mand for kørsel under påvirkning af stoffer. Efter anholdelsen kørte patruljen manden til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere døgnrapporter

15. januar 2021

Nordjyllands Politi

Døgnrapport: spiritusbilist slingrede foran patruljevogn. Højlydt musik dæmpet af nattepatrulje i Aalborg C.

Udvalgte sager fra den 14. til den 15. januar 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

14. januar 2021

Nordjyllands Politi

Fra døgnrapporten: Mistænkeligt forhold, indbrud i lejlighed, glatføreuheld

Uddrag fra dagens døgnrapport.

13. januar 2021

Nordjyllands Politi

Døgnrapport: solouheld i Hirtshals grundet glat føre. Indbrud i Astrup. Musik til ulempe dæmpet i Aalborg C.

Udvalgte sager fra den 12. til den 13. januar 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.