Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. februar 2021 11:33

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner

Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra i dag, 1. februar 2021, rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det betyder, at det fra 1. februar 2021 igen bliver ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse. Men i en overgangsperiode på to måneder – fra den 1. februar til den 31. marts 2021 – kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet. 

I samme periode er det derfor også lovligt at transportere peberspray med henblik på at aflevere den på et af politiets afleveringssteder. 

 

Her kan du aflevere i Nordjylland  

Og i Nordjyllands Politikreds kan man i perioden aflevere sin peberspray i politikredsens borger-ekspeditioner, der ligger i Aalborg, Hobro, Frederikshavn og Hjørring, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals. 

”Vores medarbejdere sidder i åbningstiden klar i vores ekspeditioner til at tage imod din peberspray. Vi opfordrer borgerne til at indlevere dem, så de kan blive bortskaffet og destrueret i henhold til retningslinjerne,” siger Henrik Skals.  

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at hvis helt særlige omstændigheder umuliggør indlevering mellem 1. februar og 31. marts 2021, så kan man stadig indlevere sin peberspray efter periodens udløb. Det kan f.eks. være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark – pebersprayen skal indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.  

Læs mere i Rigspolitiets pressemeddelelse 

Har man som borger spørgsmål til politiet, så kan man ringe på 114. 

 Få overblik over alle politiets afleveringssteder
 

 

Pressens kontaktperson:

*Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

4. marts 2021

Nordjyllands Politi

To mænd tiltales for drab

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod to mænd for at have dræbt en 39-årig mand på en landejendom nord for Frederikshavn mellem den 9. og 11. maj 2020. Sagen er berammet i Retten i Hjørring i juni og juli 2021.

25. februar 2021

Nordjyllands Politi

En person fundet død – ikke tegn på forbrydelse

En kvinde i 60’erne blev tidligere i dag, 25. februar 2021, fundet afgået ved døden på en adresse i Frederikshavn. Politiet, der blev tilkaldt til stedet, iværksatte i den forbindelse en række undersøgelser, der gjorde, at der var en del synligt politi i området i dag.

22. februar 2021

Nordjyllands Politi

Færdselskontrol i Hjørring: Der er for meget fart på

Nordjyllands Politi har i løbet af februar kontrolleret hastigheder på de vintervåde veje i særlig grad. Og en af politiaktionerne viser, at det på de nordjyske motorveje desværre også går alt for stærkt.