Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

1. februar 2021 11:33

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner

Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra i dag, 1. februar 2021, rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det betyder, at det fra 1. februar 2021 igen bliver ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse. Men i en overgangsperiode på to måneder – fra den 1. februar til den 31. marts 2021 – kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet. 

I samme periode er det derfor også lovligt at transportere peberspray med henblik på at aflevere den på et af politiets afleveringssteder. 

 

Her kan du aflevere i Nordjylland  

Og i Nordjyllands Politikreds kan man i perioden aflevere sin peberspray i politikredsens borger-ekspeditioner, der ligger i Aalborg, Hobro, Frederikshavn og Hjørring, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals. 

”Vores medarbejdere sidder i åbningstiden klar i vores ekspeditioner til at tage imod din peberspray. Vi opfordrer borgerne til at indlevere dem, så de kan blive bortskaffet og destrueret i henhold til retningslinjerne,” siger Henrik Skals.  

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at hvis helt særlige omstændigheder umuliggør indlevering mellem 1. februar og 31. marts 2021, så kan man stadig indlevere sin peberspray efter periodens udløb. Det kan f.eks. være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark – pebersprayen skal indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.  

Læs mere i Rigspolitiets pressemeddelelse 

Har man som borger spørgsmål til politiet, så kan man ringe på 114. 

 Få overblik over alle politiets afleveringssteder
 

 

Pressens kontaktperson:

*Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

21. januar 2022

Nordjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Sag undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Nordjyllands Politi var i går aftes massivt til stede på og omkring en adresse i Aalborgs Vestby. Vores tilstedeværelse havde baggrund i, at der var mistanke om, at en person i en lejlighed var i besiddelse af et våben