Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

3. november 2021 11:57

Øget fokus på ulovlig grænseoverskridende hundehandel

Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser lederen af Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Henrik Jensen.  

Siden sommeren 2019 har politikredsens specialiserede Dyrevelfærdsenhed under Dyrevelfærdssektionen efterforsket i ulovlig hundehandel, og det viste sig hurtigt, at mange hunde, som sælges på salgsplatforme på internettet, var født og opvokset i udlandet. 

Måden, som mange af de udenlandske hundehandlerne solgte hunde i Danmark på, var, at såkaldte værtsfamilier/stråmænd modtog hundene og solgte dem som påstået egen avl. Politiet har strafforfulgt mange af disse stråmænd på grund af manglende tilladelse fra Fødevarestyrelsen til import til handel med hunde. De udenlandske hundesælgere har nu sværere ved at finde stråmænd, hvorfor de er blevet nødsaget til at skifte strategi. 

Men den nye strategi er nu, at man som hundekøber kan få leveret en udenlandsk hund til sin hoveddør, oplyser politikommissær Henrik Jensen, der siger: 

”Køber har ikke en chance for at vide, hvordan den hund, de får ind af døren, har haft det, og hvordan hunden er.” 
 
Derfor vil enheden i samarbejde med Fødevarestyrelsen begynde at kigge på hundekøberne, f.eks. om de har en importregistrering ved Fødevarestyrelsen forud for modtagelsen af deres nye bedste ven. Politikommissærens råd er, at købere af hunde forinden søger information på Fødevarestyrelsens hjemmeside (FVST.dk), hvor man kan finde reglerne for import af hunde.  

Politikommissær Henrik Jensen uddyber: 
”Vi vil gerne have, at man som hundekøber tænker sig godt om, inden man bestiller en udenlandsk hund på nettet. Man kan i stedet selv rejse ned til hunden og bringe den hjem helt lovligt. Så kan man også se, hvordan hunden er, og hvor den kommer fra, herunder opvækstforholdene samt se forældrehundene.” 


Gode råd ved hundekøb:

Se hvalpen, moren, hvor den spiser og sover, inden du køber, samt se hvalpen sammen med moren.
Medbring person med erfaring omkring hunde.
Se sundhedspapirer og stil spørgsmål til sælger.
Betal med mobilepay og anmod om en kontrakt. Købeloven gælder. Se evt. hundeorganisationers udkast til kontrakt.
Sørg for ordentlig registrering i Dansk hunderegister, forsikring og hundetegn.
Søg oplysning på FVST.dk

Bøden for manglende importregistrering starter ved kr. 2.500,-

 

Pressens kontaktperson

Henrik Jensen, politikommissær, 3044 8878

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

27. juni 2022

Nordjyllands Politi

Har du fået stjålet elløbehjul eller vinkelsliber?

I forbindelse med en rutinemæssig standsning af et køretøj, ved Biersted i april, fandt Nordjyllands Politi en del tyvekoster.

24. juni 2022

Nordjyllands Politi

Opdatering i sagen om knivstikkeri i Vejgaard

Nordjyllands Politi har, sent i aftes, løsladt de fire anholdte i sagen om det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til natten til torsdag. Sigtelserne opretholdes. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114 med oplysninger i sagen.

23. juni 2022

Nordjyllands Politi

Efterforskning fortsætter i sag om knivstikkeri

Nordjyllands Politi har nu et langstrakt efterforskningsforløb foran sig i forbindelse med det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til d. 23. juni kl. 02.56 Alle de tre sårede personer er meldt uden for livsfare. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114.

Forslag