Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

13. juni 2022 07:15

Politiet afholder øvelse

Fra mandag d. 13. juni 2022 til og med torsdag d. 16. juni 2022 øver og træner reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi. Det betyder, at der i og omkring Aalborg samt Støvring vil være forskellige synlige øvelsesaktiviteter. Man kan altså tage det helt roligt, hvis man i de byer møder bevæbnet politi i gadebilledet de næste dage.

Det fortæller lederen af reaktionspatruljen, politikommissær Lau Larsen, der også har ansvaret for afviklingen af øvelsen. 

Og i forbindelsen med de forskellige øvelsesaktiviteter vil borgerne altså kunne møde en hel del synligt – og kampklædt – politi, ligesom der vil være flere tilfælde af udrykningskørsel, og man kan muligvis høre skud med løs ammunition.  

”Vi håber på borgernes forståelse for de mindre gener, som øvelsen måtte give. Det er nemlig nødvendigt for os, at vi øver vores færdigheder og arbejdsmetoder i realistiske omgivelser. Det sikrer, at vi holder os skarpe, hvis det en dag skulle blive alvor,” siger politikommissær Lau Larsen.

 

Øvelsen starter efter planen omkring ved 14-tiden mandag d. 13. juni, og aktiviteterne hen over ugen kan godt fortsætte til ud på aftenen. Af hensyn til øvelsens realisme så kan de helt konkrete steder, hvor der øves, ikke oplyses på nuværende tidspunkt. 

”Det er en del af øvelsen, at politifolkene ikke ved, hvor og hvornår de skal indsættes. Det bidrager til læringen,” understreger Lau Larsen. 

Reaktionspatruljen er en almindelig beredskabspatrulje med særlig uddannelse og udstyr, der kan indsættes med kort varsel, hvis det er påkrævet med hurtig indgriben.  


Pressens kontaktperson fra mandag: 

Lau Larsen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 4041 1387
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

19. august 2022

Nordjyllands Politi

Tyverier fra kirker – flere mistænkte varetægtsfængslet

Efter en kvik borgerhenvendelse pågreb Nordjyllands Politi i går torsdag den 18. august 2022 fem personer, som mistænkes for at stå bag indbrud i en række nordjyske kirker. Tre af de mistænkte blev varetægtsfængslet i dag efter et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

17. august 2022

Nordjyllands Politi

Færdsel i Frederikshavn: skolekontroller med skulderklap

Hvert år laver politiet færdselskontroller ved landets skoler, når børnene starter i skole. I Frederikshavn kommune har lokalbetjentene også været flittigt omkring – og det er heldigvis blevet til flere skulderklap end sager.

15. august 2022

Nordjyllands Politi

Videozoner indført i Hjørring og Hobro

I samråd med lokale beboere, aktører og kommuner har Nordjyllands Politi nu indført videozoner i Hjørring og Hobro bymidte. Zonerne er markeret med skiltning. Kameraerne skal som i andre byer bidrage til tryghed og styrke politiets efterforskning.

Forslag