Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

2. april 2020 17:41

Første sigtelse i Nordjylland – cafe trodser forbud

Nordjyllands Politi har i dag sigtet en cafeejer i Vesthimmerlands kommune for at holde åbent trods det midlertidige forbud grundet coronavirus/covid-19.

En cafeejer i Vesthimmerlands kommune er i dag torsdag den 2. april 2020 kl. 17.20 blevet sigtet for fortsat at benytte sine lokaler til servering og salg – med andre ord: holde åbent.

 

Sigtelsen falder efter, at politiet flere gange har været i dialog med ejeren.

”Vi har fået adskillige henvendelser om denne cafe, som vi derfor også har holdt opsyn med og været i dialog med. Men vi kan konstatere, at man tilsyneladende ikke overholder reglerne, og derfor håndhæver vi naturligvis forbuddet og sigter ejeren,” udtaler leder af politiets patruljecenter i Himmerland, vicepolitiinspektør Poul Severinsen.

 

Musik og drikkevarer til personale og stamgæster

 Ifølge de nye midlertidige regler – som regeringen har indført for at mindske spredningen af coronavirus/covid-19 i Danmark – må serveringssteder ikke holde åbent, dvs. sælge eller servere mad og drikkevarer, som indtages på stedet. 

”Da vi kommer til stedet kort før kl. 17.00 i går, erfarer vi, at personale og stamgæster er samlet inde i cafeen omkring baren, hvor de hører musik og drikker alkohol og sodavand,” forklarer Poul Severinsen omkring politiets baggrund for sigtelsen.

Han påpeger, at politiet ser med alvor på forebyggelsen af smittefare og opfordrer alle til at følge reglerne, der skal sikre, at danskerne kommer bedst muligt gennem corona-krisen.

Cafeejeren i denne sag risikerer en bøde på adskillige tusinde kroner. Hvis cafeejeren bryder loven gentagne gange, kan det resultere i større bøder. 

Sagen vil nu blive nærmere efterforsket.

 

Mere information om de midlertidige regler for serveringssteder m.fl.

Cafeejeren i denne sag er sigtet for at overtræde § 6, stk. 1, nr. 1 i ’Bekendtgørelse 2020-03-17 nr. 224 om forbud mod større forsamlinger og forbud mod adgang til og restriktioner for visse lokaler i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19)’. 

Alle former for serveringssteder og beværtninger skal holde lukket i øjeblikket. Åbningsforbuddet omfatter også diskoteker, natklubber og vandpibecafeer.

Man må dog fortsat sælge take-away, ligesom det også er tilladt at opholde sig i sine lokaler for eksempelvis at gøre rent eller sætte i stand – forudsat, at øvrige regler om forsamlingsforbud overholdes.

 

Læs mere om reglerne her:

https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/forlaengelse-af-tiltag-mod-covid-19-i-danmark 

 

Pressens kontakt i sagen:


Vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi, tlf. 2963 2938


Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

22. juli 2024

Nordjyllands Politi

Politiet leder efter 68-årig mand

Nordjyllands Politi efterlyste i går, den 21. juli 2024, i offentligheden den 68-årige Tommy, der er bosiddende i Frederikshavn, men som ikke er blevet set af sine pårørende siden onsdag i sidste uge. Og den 68-årige mand savnes her dagen efter, mandag, stadig.

19. juli 2024

Nordjyllands Politi

Udenlandske butikstyve varetægtsfængslet

Intenst efterforskningsarbejde har ført til anholdelse af tre rumænske mænd, som Nordjyllands Politi mistænker for at have organiseret adskillige tilfælde af butikstyveri fra butikker i det jyske.

19. juli 2024

Nordjyllands Politi

Voldsoffer afgået ved døden – efterforskning fortsætter

Den 50-årige mand, der søndag den 14. juli 2024 blev overfaldet ved Lindholm Station i Aalborg og i den forbindelse pådrog sig alvorlige skader, er afgået ved døden. De pårørende er blevet underrettet herom.