Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

2. oktober 2020 13:18

Håndtering af COVID-19-smittede minkfarme i Nordjylland

Nordjyllands Politi har samlet myndighederne i en lokal beredskabsstab (LBS) på politigården i Aalborg. Herfra understøttes håndteringen af COVID-19-smitte i nordjyske minkfarme. Fødevarestyrelsen er i løbende dialog med minkfarme og i færd med at udarbejde plan for indsatsen med nedslag af mink.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser lederen af den lokale beredskabsstab, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.  

”Situationen omkring smitte i minkfarme er alvorlig, hvorfor vi understøtter håndteringen i den Lokale Beredskabsstab. Her er alle myndigheder og kommunerne repræsenteret – det er her, vi kan forene vore kræfter og koordinere indsatsen, som involverer flere myndigheder i arbejdet på at få bremset smittespredningen,” udtaler vicepolitiinspektøren. 

Fødevarestyrelsen har hovedrolle

I forhold til de enkelte sektorer er det Fødevarestyrelsen, der som udgangspunkt håndterer indsatser i forhold til nedslag af mink. Det betyder, at Fødevarestyrelsen nu skal udarbejde en plan for indsatsen med nedslag af mink i den kommende tid. Før den plan er klar, kan myndighederne ikke udtale sig konkret om rækkefølgen for nedslag og detaljerne i denne plan. Men Fødesvarestyrelsen er i løbende dialog med minkavlerne om håndteringen af situationen.  

 

De gode råd

Den Lokale Beredskabsstab understreger, at personer, der har haft kontakt til minkbesætninger og ansatte på minkbesætninger kan mindske risikoen for smitte ved at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, hoste eller nyse i ærmet, vaske hænder tit eller bruge håndsprit, begrænse fysisk kontakt og være ekstra opmærksom på rengøring. 

Minkavlere og alle relaterede omkring minkfarme opfordres endvidere til at lade sig teste, og der pågår løbende dialog om specifikke tilbud om testning fra testcenter DK. 

Pressens kontaktpersoner i relation til minkhåndtering er:

Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 3058 2385
Fødevarestyrelsens pressevagt, 2284 4834
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Tempo i minkaflivning i Nordjylland øges

Arbejdet med at aflive mink i nordjyske besætninger for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden foregår i et myndighedssamarbejde, der er koordineret fra Den Lokale Beredskabsstab (LBS). Senest er udenlandsk personale hyret ind til at bestå med aflivningen.

29. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade forlænges ikke – men Gaden bliver hotspot

Nordjyllands Politi har besluttet, at man fra og med i dag, 29. oktober 2020, ikke forlænger det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum har været gældende siden 19. september 2020 for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård, og Ny Mølle Stræde i Aalborg. Samtidig overvåger politiets patruljeindsats, at de nye regler, f.eks. om forsamlingsforbud på maksimalt 10 og ingen salg af alkohol i butikker efter kl. 22, overholdes.

28. oktober 2020

Nordjyllands Politi

15 scootere stjålet fra skole

Ukendte gerningsmænd har stjålet 15 scootere fra Østermarkskolen i 9600 Aars. Tyveriet fandt sted lørdag den 24. oktober 2020. Nordjyllands Politi hører meget gerne fra borgere, der har set eller hørt noget af relevans for sagens opklaring.