Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

11. februar 2021 11:48

Borger greb ind og reddede liv

Om formiddagen lørdag den 30. januar 2021 var 51-årige Ina Ritter, som så mange gange før, ude for at lufte sin hund i Hadsund. Tilfældigt passerede hun en nærliggende adresse, hvor der var udbrudt brand i en garage. Ina hørte et svagt råb om hjælp, hvilket fik hende til at gå frem mod stedet.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Hun bemærkede på stedet en hjælpeløs mand, der lå med overkroppen inde i et værksted, hvor branden var kraftigst, og med underkroppen ude i garagen – tilsyneladende var han ude af stand til selv at redde sig væk fra de buldrende flammer, der allerede havde fået fat i ham. Ina greb derfor den brandlidte under skuldrene, trak ham ud af garagen og væk fra ilden. 

Kort efter ankom politi og brandvæsen, hvorpå branden blev slukket, ligesom en ambulance blev tilkaldt til assistance for den brandlidte.   

Det er vores vurdering, at hvis ikke Ina Ritter omgående havde grebet ind, så ville manden være omkommet i løbet af meget kort tid. 

 

Modtog politiets påskønnelse 

Og derfor overrakte lederen af Patruljecenter Himmerland, vicepolitiinspektør Poul Severinsen sammen med politiassistent Peter Siwertsen, der var ’første vogn på stedet’ en såkaldt påskønnelse til den modige borger. Det foregik i mandags, d. 8. februar 2021.

Og af hensyn til corona-situationen var der tale om en ganske lille højtidelighed foran politistationen i Hobro, hvor vicepolitiinspektøren holdt en kort tale og benyttede lejligheden til at opsummere begivenheden sådan her: 

”Resolut trådte du til og fik trukket borgeren ud fra flammerne, hvilket ifølge politipersonalet på stedet reddede hans liv.” 

Ina Ritter fik overrakt et beløb på 1000 kr. og en buket blomster som udtryk for vores påskønnelse og anerkendelse for den livreddende indsats.

    

Pressens kontaktperson: 

Poul Severinsen, vicepolitiinspektør, 2963 2938

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.