Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

17. juni 2021 10:36

Politiet genindfører hotspot i og omkring Jomfru Ane Gade

Restaurationerne i Jomfru Ane Gade i Aalborg genåbner i dag den 17. juni efter 14 dages nedlukning. Nordjyllands Politi genindfører samme dag et hotspot for at minde Gadens gæster om de fortsat gældende forholdsregler og restriktioner.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Erhvervsministeriet lukkede den 3. juni midlertidigt serveringsstederne i og omkring Jomfru Ane Gade ned på baggrund af stigende smitte i Aalborg. I dag den 17. juni genåbner Aalborgs festgade efter indstilling fra Epidemikommissionen.

Hos Nordjyllands Politi er man derfor igen klar med en politimæssig indsats, der kan være med til at sikre et forsvarligt festmiljø, hvor hver gør sit til at hindre en ny smittestigning.

”Vi fortsætter, hvor vi slap den 3. juni, så vi vil med andre ord være meget synlige i og omkring Jomfru Ane Gade. Det er det, vi nu markerer med at genindføre hotspottet. Selv om man må forsamles op til 500 personer udendørs, har vi stadig en opgave i at sikre, at folk holder fornuftig afstand, og at restaurationerne kontrollerer coronapas hos de indendørs gæster,” forklarer vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi.

Han oplyser, at politiet generelt har oplevet, at Gadens gæster har lyttet til ordensmagtens henvisninger og forsøgt at undgå sammenstimling uden for værtshusene ved lukketid. 

”Så vi regner selvfølgelig med, at folk fortsætter den gode stil. Vi holder også selv fast i vores gode samarbejde og dialog med både Aalborg Kommune og restauratørerne i Jomfru Ane Gade,” siger Henrik Skals.

 

Nordjyllands Politi genindfører et hotspot fra 17. juni til foreløbig 1. juli 2021 i følgende gader i Aalborg:

  • Jomfru Ane Gade
  • Jomfru Anes Gård
  • Ny Mølle Stræde (den smalle passage ind til Jomfru Ane Gade)

 

Hotspottet betyder konkret, at politiet har øget fokus på området og kører patruljetilsyn i og omkring festgaden, særligt i weekenderne og aftentimerne, hvor aktiviteten i gaden naturligt er højest.  

 

 

Pressens kontakt:

Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, tlf. 3058 2385

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

12. august 2022

Nordjyllands Politi

Ny måling: Nordjyderne føler sig generelt trygge

Næsten 9 ud af 10 nordjyder er trygge i deres nabolag, ligesom tilliden til Nordjyllands Politi, trods lidt lokale udsving, generelt set er høj. Det viser en måling af trygheden og tilliden til politiet i hele Danmark, som Justitsministeriet har gennemført. Der er dog stadig, mener nordjysk politidirektør, plads til forbedringer. Arbejdet med at sikre trygheden er nemlig en kontinuerlig indsats.

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

Forslag