Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

17. juni 2021 10:36

Politiet genindfører hotspot i og omkring Jomfru Ane Gade

Restaurationerne i Jomfru Ane Gade i Aalborg genåbner i dag den 17. juni efter 14 dages nedlukning. Nordjyllands Politi genindfører samme dag et hotspot for at minde Gadens gæster om de fortsat gældende forholdsregler og restriktioner.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Erhvervsministeriet lukkede den 3. juni midlertidigt serveringsstederne i og omkring Jomfru Ane Gade ned på baggrund af stigende smitte i Aalborg. I dag den 17. juni genåbner Aalborgs festgade efter indstilling fra Epidemikommissionen.

Hos Nordjyllands Politi er man derfor igen klar med en politimæssig indsats, der kan være med til at sikre et forsvarligt festmiljø, hvor hver gør sit til at hindre en ny smittestigning.

”Vi fortsætter, hvor vi slap den 3. juni, så vi vil med andre ord være meget synlige i og omkring Jomfru Ane Gade. Det er det, vi nu markerer med at genindføre hotspottet. Selv om man må forsamles op til 500 personer udendørs, har vi stadig en opgave i at sikre, at folk holder fornuftig afstand, og at restaurationerne kontrollerer coronapas hos de indendørs gæster,” forklarer vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi.

Han oplyser, at politiet generelt har oplevet, at Gadens gæster har lyttet til ordensmagtens henvisninger og forsøgt at undgå sammenstimling uden for værtshusene ved lukketid. 

”Så vi regner selvfølgelig med, at folk fortsætter den gode stil. Vi holder også selv fast i vores gode samarbejde og dialog med både Aalborg Kommune og restauratørerne i Jomfru Ane Gade,” siger Henrik Skals.

 

Nordjyllands Politi genindfører et hotspot fra 17. juni til foreløbig 1. juli 2021 i følgende gader i Aalborg:

  • Jomfru Ane Gade
  • Jomfru Anes Gård
  • Ny Mølle Stræde (den smalle passage ind til Jomfru Ane Gade)

 

Hotspottet betyder konkret, at politiet har øget fokus på området og kører patruljetilsyn i og omkring festgaden, særligt i weekenderne og aftentimerne, hvor aktiviteten i gaden naturligt er højest.  

 

 

Pressens kontakt:

Henrik Skals, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, tlf. 3058 2385

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.

8. april 2024

Nordjyllands Politi

36-årig mand varetægtsfængslet efter knivstik

Den 36-årige mand, der søndag aften blev anholdt i forbindelse med et tilfælde af knivstikkeri begået i Hobro, er i dag, den 8. april 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Offeret, en 35-årig mand, blev behandlet på sygehuset for sine skader, men han var dog ikke i livsfare. ​