Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

4. marts 2020 08:12

Fortsat fokus på unge i Gribskov

Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune fortsætter den fælles indsats mod salg af ulovlige stoffer til unge i Gribskov

Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune har fortsat fokus på de unge i Gribskov i forbindelse med, at man før vinterferien indledte et samarbejde om at dæmme op for, at unge i kommunen blev tilbudt ulovlige stoffer i nærheden af nogle af kommunens skoler og andre steder, hvor de unge færdes. 

I forbindelse med den fælles indsats øgede Nordsjællands Politi sin tilstedeværelse i kommunen med flere kørende patruljer og forebyggelsesmedarbejdere, ligesom Gribskov Kommunes SSP-medarbejdere også var synligt til stede i gadebilledet. Og både Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune fastholder deres fokus på de unge.

- Vi følger op over for de unge, som vi ved enten er en del af den gruppering, som tilbyder euforiserende stoffer, eller som vi har kendskab til har købt ulovlige stoffer, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston.

Som en del af opfølgningen tager Nordsjællands Politi hjem til de unge, som er under 18 år, og taler med både de unge og deres forældre ved en såkaldt ”bekymringssamtale”. Desuden bliver Gribskov Kommune underrettet om, at den unge har været i kontakt med politiet samt årsagen hertil, og Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune samarbejder om yderligere tiltag omkring de unge.

- Vi er meget glade for, at vi har haft mulighed for at handle hurtigt og tage dette i opløbet takket være et særdeles godt samarbejde med Nordsjællands Politi. Vi fortsætter indsatsen med vores SSP’ere og gadeplansmedarbejdere, som vil være synlige og opsøgende der, hvor de unge færdes, siger direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse Niels Tørsløv.

Det har skabt bekymring hos Nordsjællands Politi, at der er unge, der enten sælger ulovlige stoffer eller er blandt køberne. Derfor fortsætter man det tætte samarbejde med Gribskov Kommune, så man i fællesskab kan forhindre, at de unge bliver fristet til at købe ulovlige stoffer eller bliver rekrutteret til den gruppe, som politiet formoder står bag salget. Nordsjællands Politi har i den forbindelse også stadig brug for borgernes hjælp:

- Vi har fået mange gode og brugbare oplysninger, som har været medvirkende til, at vi har kunne afdække de udfordringer, der er i området. Jeg vil igen opfordre til, at borgerne kontakter os enten via områdebetjenten eller 114 og på den måde hjælper os med at sætte en stopper for det her, så kommunens unge igen kan færdes trygt, siger Brian Stybe Grayston.

 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.