Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. november 2019 12:27

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 29. november 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers (Tinghuset) en 19-årig kvinde, en 26-årig mand og en 27-årig mand, alle fra Randers, der sigtes for salg af narkotika ved at være fundet i besiddelse af diverse former for narkotika med henblik på videresalg.

Anklagermyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller umiddelbart efter ovenstående fremstilling en 48-årig mand fra Randers, der sigtes for trusler på livet fremsat mod nogle familiemedlemmer.

Anklagermyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.


**

Tildelte knytnæveslag til medpassagerer i bussen

Østjyllands Politi modtog torsdag anmeldelse fra en 25-årig mand, som natten til torsdag kl. ca. 00.05 var blevet udsat for vold i buslinie 2A mod Skejby.

Den 25-årige forklarede, at han onsdag aften havde kørt med bussen med sin kæreste fra Hans Hartvig Seedorfs Stræde i Aarhus. I bussen bemærkede den 25-årige, at én af de andre passagerer virkede vred eller oprevet, da han sad og slog på sædet foran sig. Den vrede passager var derefter gået direkte hen mod den 25-årige og havde spurgt ham: ”Har du et problem?” hvorefter han gav den 25-årige to kraftige knytnæveslag i hovedet. Den 25-årige og hans kæreste stod af bussen, og gerningsmanden fulgte ikke efter.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand, afrikansk af udseende
  • 25-30 år
  • 180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Med mørk hud og sort, kort hår
  • Talte dansk og var iført sort jakke og sorte bukser

Den 25-årige fortalte, at da han og kæresten var stået af bussen, mødte de to andre unge mænd, som også havde været udsat for vold i den samme bus. Politiet hører gerne fra de to mænd eller andre, som kan have oplysninger i sagen på telefon 114.

**

Sparkede dørmand og forsøgte at bide ham i hånden

En patrulje fra Østjyllands Politi blev natten til fredag kl. 01.44 kaldt til en bar i Skt. Clemens Stræde i Aarhus, hvor dørmændene havde tilbageholdt en 46-årig mand, der havde været aggressiv og truende mod de to dørmand. Dørmændene forklarede, at han blandt andet havde sparket ud efter den ene dørmand og forsøgt at bide ham i hånden.

Mens betjenten stod på stedet og talte med dørmændene blev den 46-årige ved med at råbe af både betjentene og dørmændene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Gav knytnæveslag til unge på letbanestation og skubbede betjent i brystet

Østjyllands Politi modtog torsdag kl. 20.07 anmeldelse fra veninden til en 16-årig dreng, der på letbanestationen i Kolind havde fået to knytnæveslag i ansigtet.

En patrulje kørte ud og mødte de to unge, som forklarede, at en ca. 30-årig mand havde kontaktet dem på letbanestationen og beskyldt dem for at have lavet hærværk. Den 16-årige havde nægtet, og derefter havde gerningsmanden slået ham to gang i hovedet med en knytnæve. De to unge, samt to andre vidner på stedet, beskrev gerningsmanden for betjentene.

På baggrund af beskrivelsen havde betjentene en god formodning om, hvem gerningsmanden kunne være, og de kørte derfor mod pågældendes bopæl. På et pizzeria kun 100 meter fra bopælen, fandt de en 34-årig mand, som passede til vidnernes beskrivelse. Da betjentene rettede henvendelse til manden fulgte han med ud på fortovet, hvor han spyttede på jorden lige foran patruljen. Da han blev bedt om ikke at gøre det igen, fremsatte han flere trusler mod betjentene og skubbede den ene betjent i brystet. Den 34-årige blev anholdt og sigtet for både vold og vold mod politiet.

**

Stak knallertkører flere knytnæveslag

En 15-årig dreng anmeldte torsdag kl. 21.00 til Østjyllands Politi, at han var blevet slået i hovedet af en ukendt gerningsmand i Odder tidligere på aftenen.

Den 15-årige forklarede, at han havde kørt på knallert med en kammerat tidligere, da en mand pludselig var begyndt at råbe af dem. Han mente ikke, at de havde kørt på en måde, der var til gene for andre. Da de kørte fra stedet, fulgte manden efter dem i bil. Han kørte med høj hastighed imod dem, så den 15-årige blev bange for, at han ville køre ind i dem.

Omkring Fælleshuset ved Venneslaparken steg manden ud af bilen og gik hen mod den 15-årige. Han råbte til drengen, at han skulle give ham nøglerne til knallerten og slog ham derefter to gange igennem hullet til styrthjelmen.

Manden beskrives som:

  • Mand, dansk af udseende
  • Ca. 25 år
  • 180 cm høj
  • Tynd men trænet
  • Lysebrunt hår
  • Iført grøn trøje og jeans
  • Kørende i en sølvfarvet Mercedes c-klasse

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om manden på tlf. 114.

**

Anholdt for besiddelse af kniv og narko

En patrulje fra Østjyllands Politi blev fredag kl. 02.33 kaldt til en bar på Åboulevarden i Aarhus, hvor dørmændene havde tilbageholdt en 18-årig mand, der var i besiddelse af narko. Da betjenten ankom til stedet og visiterede den 18-årige, fandt de både en springkniv og en mindre mængede kokain fordelt i flere salgsposer.

Den 28-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven samt besiddelse af narko.

**

To sigtet for forsøg på salg af narko

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede torsdag kl. 22.40 en personbil i krydset mellem Paludan Müllers Vej og Vestre Ringgade i Aarhus. Bilen blev ført af en 21-årig mandlig bilist, mens en anden 21-årig mand var passager i bilen. I bilen fandt betjentene flere salgsposer med hash samt et større kontant beløb på hver af de 21-årige. De to 21-årige mænd blev begge anholdt og sigtet på forsøg på salg af narko.

**

Måtte tilbringe natten på politistation efter at have truet dørmand

Natten til fredag kl. 03.22 modtog Østjyllands Politi anmeldelse fra en bar i Fiskergyde i Aarhus, hvor en 25-årig mand havde truet en af dørmændene verbalt. Dørmændene havde derfor tilbageholdt den 25-årige.

Da betjentene ankom til stedet forklarede anmelderen, at den 25-årige havde truet med at skyde ham og derefter sigtet på ham med fingrene. Dørmændene havde efterfølgende konfiskeret en saks fra den 25-årige.

Da den 25-årige var for beruset til at blive afhørt, blev han anholdt og sigtet for trusler og overtrædelse af våbenloven og taget med på politistationen natten over.

**

Færdsel

Torsdag kl. 06.15 skete der et færdselsuheld på Møllevangs Allé i Aarhus Nord, da en sort varebil åbnede døren foran en 25-årig kvindelig cyklist, så den 25-årige kørte ind i døren og væltede. Kvinden opdagede først senere, at hun havde fået et brud på den ene hånd.

Torsdag kl. 13.00 skete der et færdselsuheld i krydset Torve allé/Landevejen i Tranbjerg, da en 20-årig kvindelig bilist svingede til venstre i krydset og ud foran en 23-årig mandlig bilist, der kørte i modsat retning. Ingen personer kom umiddelbart til skade i uheldet.

Torsdag kl. 16.12 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ud for Tilst, da en 19-årig kvindelig bilist kørte op i bilen foran, som blev ført af en 35-årig mandlig bilist. Umiddelbart ingen tilskadekomne.

Torsdag kl. 20.25 blev en 49-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og besiddelse af narko, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ved Ødum.

Fredag kl. 01.00 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Hasselager. I bilen var desuden en 25-årig mandlig passager, som blev sigtet for besiddelse af narko, da han kastede en cigaretpakke med en mindre mængde hash ud af vinduet ved patruljens ankomst.

Fredag kl. 01.57 skete der et færdselsuheld på Mejlgade i Aarhus, da en 25-årig kvindelig cyklist overså et rødt lys og kørte ud foran en personbil ført af en 26-årig mandlig bilist. Den 25-årige pådrog sig skader men blev ikke umiddelbart alvorligt kvæstet.

Fredag kl. 06.25 skete der et færdselsuheld på Engelsholmvej i Randers, da en 68-årig mandlig bilist i en varebil ramte en lastbil ført af en 39-årig mandlig bilist. Den 68-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. Der var umiddelbart ingen der kom til skade ved uheldet.

Fredag kl. 06.53 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Viborgvej og Stillingvej ud for Sabro, da en 35-årig mandlig bilist påkørte en 36-årig mandlig bilist i krydset. Angiveligt skyldes uheldet, at den 35-årige mand kørte over for rødt. I første omgang flygtede han fra stedet, men omkring halvanden time senere meldte han sig selv til politiet. Den 35-årige har sukkersyge og havde på tidspunktet meget lavt blodsukker og var meget dårlig, hvilket muligvis var årsag til uheldet. Den 36-årige mand brækkede nakken ved uheldet. Den 35-årige blev sigtet for at køre over for rødt samt for at flygte fra et færdselsuheld.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Asmundgårdsvej i Lystrup begået mellem tirsdag den 26/11 kl. 03.50 og torsdag den 28/11 kl. 07.00
  • På Rådmands Boulevard i Randers begået mellem onsdag den 27/11 kl. 22.00 og torsdag den 28/11 kl. 10.00
  • På Trillegårdsvej i Aarhus vest begået torsdag den 28/11 mellem kl. 08.14 og kl. 10.20
  • På Jernaldervej i Aarhus vest begået mellem fredag den 22/11 kl. 15.00 og mandag den 25/11 kl. 07.00
  • På Søndergade i Hadsten begået torsdag den 28/11 mellem kl. 12.50 og kl. 12.55
  • På Rydevænget i Aarhus vest begået torsdag den 28/11 mellem kl. 08.00 og kl. 13.50
  • På Stenbækhave i Brabrand begået mellem søndag den 8/9 kl. 00.00 og søndag den 22/9 kl. 00.00
  • På Vester Altanvej i Randers begået torsdag den 28/11 mellem kl. 06.30 og kl. 17.40
  • På Nyløkkevej i Malling begået mellem onsdag den 27/11 kl. 10.00 og torsdag den 28(11 kl. 18.20
  • På Stiftelsesvej i Odder begået torsdag den 28/11 mellem kl. 07.00 og kl. 17.00
  • På Skolevangs Allé i Risskov begået torsdag den 28/11 mellem kl. 17.30 og kl. 20.05

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.