Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. april 2024 10:00

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 10.30 en 27-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for forsøg på manddrab ved at have stukket en 35-årig mand flere gange med en saks.

 

Det var tirsdag eftermiddag kl. 16.38, at Østjyllands Politi modtog en anmeldelse om, at der var blevet begået et groft overfald ved en tankstation på Grenåvej i Risskov, hvor den 35-årige mand var blevet stukket flere gange.

 

Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor den formodede gerningsmand fortsat befandt sig ved politiets ankomst. Den pågældende person, en 27-årig udenlandsk mand, blev fundet i besiddelse af det formodede gerningsvåben og erkendte de faktiske omstændigheder omkring episoden. Han blev anholdt af den første patrulje på stedet og ilagt håndjern, inden betjentene påbegyndte førstehjælp af den tilskadekomne.

 

Et større område blev efterfølgende afspærret, hvorefter politiet foretog afhøringer af flere vidner og undersøgelser af gerningsstedet, mens den 35-årige mand blev bragt til hospitalet i kritisk tilstand. Han er efterfølgende blevet meldt uden for livsfare.

 

De to involverede personer har et kortere forudgående kendskab til hinanden, og overfaldet skyldes formentligt en uoverensstemmelse mellem dem.

 

Den 27-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Den mobile politistation står klar ved Elsted Skole

Tirsdag blev Elsted Skole i Lystrup evakueret på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Efter en grundig afsøgning af skolen, blev der ikke fundet nogen mistænkelige genstande, og en 16-årig dreng, der bor på Sjælland, blev anholdt, mistænkt for at stå bag truslen.

 

Efterforskningen af sagen er overdraget til Københavns Vestegns Politi, da den mistænkte bor i politikredsen og blev anholdt på sin hjemadresse.

 

Onsdag morgen og formiddag står Østjyllands Politis mobile politistation klar på Elsted Skole, hvor man kan få en snak med de fremmødte betjente.

 

Du kan læse mere om sagen i udsendte pressemeddelelse på linket her: https://politi.dk/oestjyllands-politi/nyhedsliste/intet-mistaenkeligt-fundet-efter-bombetrussel/2024/04/23

 

**

 

Motorvejsuheld gav trafikale gener i eftermiddagstrafikken

Tirsdag eftermiddag kl. 16.47 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen ved firkløveret i Brabrand, hvor flere trafikanter var involveret.

 

Ifølge anmeldelsen var uheldet opstået ved, at en 34-årig mandlig lastbilchauffør ikke havde holdt nok afstand til den forankørende i forbindelse med køkørsel, hvorfor der skete sammenstød med en forankørende lastbil.

 

Ved politiets ankomst til stedet nogle minutter senere, var trafikken i sydgående retning gået helt i stå, mens alle vejbaner var spærret.

 

Foruden de to lastbiler var også en tredje lastbil og en personbil involveret i uheldet. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, og alle involverede kunne selv komme ud af deres køretøjer foruden en enkelt af lastbilchaufførerne, som måtte have hjælp grundet mindre tilskadekomst. Han blev efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet.

 

Episoden medførte en del forlænget rejsetid i eftermiddagstrafikken på motorvejsnettet vest for Aarhus, og oprydningsarbejdet fortsatte et par timer efter uheldstidspunktet frem mod kl. 18.55, hvor begge vognbaner var genåbnet med lang kø ventende bag sig.

 

**

 

Smed tramadol ud af vinduet

En patrulje fra Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 01.35 mistanke til en mandlig bilist, der kørte rundt i Aarhus V, og på Bogfinkevej dirigerede betjentene ham ind til siden.

 

Inden han holdt ind, så patruljen, at bilisten smed en lille pakke ud af vinduet, men den fandt betjentene hurtigt frem til. Det viste sig at være en lille blisterpakke med tramadolpiller, og den 20-årig mand bag rattet blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Ud over tramadolerne fandt betjentene også et par joints, der lå i bilen. Både joints og tramadoler blev beslaglagt med henblik på konfiskation og destruktion.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Kirkedammen i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 16/4 kl. 00.00 og onsdag d. 17/4 kl. 00.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

2. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.