Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. april 2024 15:33

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Forældrene blev orienteret om, at de kunne hente deres børn i idrætscentret, og både politi og skole informerede kort om situationen derude til de forældre, der mødte op. Derudover var Offerrådgivningen på stedet for at tilbyde samtaler til dem, der havde brug for nogen at tale med om episoden.

Politiet foretog undersøgelser på skolen, blandt andet med bombehunde, og Forsvarets eksperter i ammunitionsrydning (EOD) deltog også. Der blev ikke fundet nogen former for mistænkelige genstande, og afspærringen blev ophævet. 

Østjyllands Politis intensive efterforskning af sagen ledte hurtigt på sporet af en 16-årig dreng, der kl. 13.55 anholdt på sin adresse på Sjælland af betjente fra Københavns Vestegns Politi, som nu har overtaget sagen. 

 

Den mobile politistation står klar onsdag morgen

Østjyllands Politis mobile politistation vil onsdag morgen være til stede på Elsted Skole, og de fremmødte betjente står klar til at tage en snak med både børn og voksne. 

”Både elever og lærere har generelt taget det meget stille og roligt, trods sagens alvorlige karakter. Stor ros til skolen for at håndtere situationen meget professionelt. Heldigvis fik vi hurtigt fat i en mistænkt, og nu sender vi vores mobile politistation ud på skolen i morgen for at skabe tryghed og for at kunne svare på eventuelle spørgsmål,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.  

 

Da det er Københavns Vestegns Politi, der har overtaget sagen, har Østjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om den mistænkte og hændelsesforløbet. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. maj 2024

Østjyllands Politi

Midlertidigt militært område på havnen i Aarhus

Østjyllands Politi har truffet afgørelse om at oprette et midlertidigt militært område - også kendt som et MMO - på havnen i Aarhus. MMO'et vil være bevogtet og placeret på et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden.

29. april 2024

Østjyllands Politi

Stor tillid til politiet og tryghed blandt borgerne i Østjylland

Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse for 2023, som Justitsministeriet netop har udgivet.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.