Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

20. januar 2020 10:53

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 20. januar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Stak af med jakken

Søndag kl. 19.05 blev en 29-årig mand udsat for et røveri ved basketbanen på Frederiksbjerg Torv i Aarhus C. Den 29-årige mand har forklaret til politiet, at han gik alene, da en mand henvendte sig til ham og sagde, at han ville se, hvad han havde i jakken. Da den 29-årige spurgte hvorfor, lød svaret, at det kom til at ende galt for ham, hvis han ikke gjorde, som han fik besked på.

Den 29-årige mand følte sig truet og gav manden sin jakke, hvorefter manden sagde, at han skulle lukke øjnene i 30 sekunder, og så ville der ikke ske ham noget. Den 29-årige turde ikke andet end at gøre, som han fik besked på, og da han åbnede øjnene igen, var manden væk.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand
  • Midt i 20’erne
  • Ca. 182 cm høj
  • Tynd
  • Var iført en sort North Face hættetrøje med hætten trukket op om hovedet, sorte bukser og sorte sko
  • Talte dansk med aarhusiansk dialekt

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set gerningsmanden i området omkring basketbanen ved 19-tiden søndag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Mindre færdselsuheld førte til håndgemæng

Søndag kl. 17.40 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Lystrup. To biler, ført af hhv. en 43-årig mand og en 31-årig mand, havde angiveligt kørt og generet hinanden ved at køre for tæt på og lave flere vognbaneskift. Det præcise hændelsesforløb var de to parter ikke helt enige om, men det endte med, at de to biler kørte ind i hinanden kort før Lystrup-afkørslen. Begge biler var efterfølgende kørt ind til siden, og de to mænd var røget i totterne på hinanden.

Da politiet ankom til stedet, sad den 31-årige mand oven på den 43-årige mand, der lå med ansigtet ned i græsset, og holdt hans arme. Betjentene bad den 31-årige om at flytte sig og tog fat i de to parter for at afhøre dem til sagen. Da der var meget stor uenighed om, hvem der var skyld i færdselsuheldet, blev de to mænd i første omgang begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at indlede sig i et slagsmål på offentligt sted. Begge mænd erkendte, at have været i slagsmål, men ingen af dem ville vedkende sig at have startet slagsmålet.

**

Bulgarsk butikstyv i Bilka

Søndag kl. 16.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bilka i Randers Storcenter på Merkurvej i Randers SØ, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En kunde havde kontaktet en medarbejder og oplyste hende om, at en mand var i færd med at stjæle varer fra butikken. Medarbejderen kunne se manden tage en vare og putte den ind under sin jakke.

Medarbejderen kontaktede sin leder og fulgte efter manden, der gik i retning mod scan-selv-kasserne, som han gik igennem uden at betale for noget. På den anden side blev manden dog mødt af medarbejderens leder og en butiksvagt, der bad ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blevet ringet efter politiet. Manden erkendte med det samme, at han havde stjålet og viste en indlægssål, to stege og en sovs, som han havde stjålet. Den 24-årige mand, der er bulgarsk statsborger, blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Han fik en straksbøde på 1000 kroner.

**

Brand i pizzeria i Hornslet

Søndag kl. 05.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en røgalarm var blevet aktiveret i et hus på Tingvej i Hornslet. Da brandvæsnet ankom til stedet, var der ikke flammer at se, men det kom en del røg ud af hoveddøren til det pizzeria, der holder til i den ene ende af bygningen. Betjentene evakuerede alle personer i bygningen og gennemgik ejendommen, hvor det kunne konstateres, at branden formentlig var startet i kælderen, men at ilden ikke havde nået at sprede sig. Der blev foretaget flere undersøgelser, der nu skal afklare, hvordan branden er opstået.

**

Brand i lade

Søndag kl. 16.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en lade på Viborgvej i Over Fussing ved Randers NV. Ejerne af landejendommen, der står ubeboet, forklarede til politiet at de var ved at fælde træer på ejendommen, og havde startet et bål med træer og kviste et stykke fra ladens gavl. Bålet havde dog udviklet sig og fået fat i gavlen, hvorefter branden spredte sig. Brandvæsnet fik hurtigt slukket den udvendige del og foretog herefter en kontrolleret nedbrænding af bygningerne. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

Brand i container

Søndag kl. 22.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en container på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Da politiet kom til stedet, kunne det konstateres, at en container formentlig var blevet brudt op og antændt. Den nærmere brandårsag kendes dog endnu ikke.

**

Brand i villa

Søndag kl. 11.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en villa på Diget i Ulstrup. Der blev sendt en patrulje til stedet, hvor alle beboere blev evakueret. Brandvæsnet fik dog hurtigt branden under kontrol, men huset var kraftigt røgskadet, og beboerne blev midlertidigt genhuset. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Brand i pillefyr

Søndag kl. 13.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et pillefyr på Landsbygaden i Svenstrup ved Langå. Pillefyret stod tæt på ad bygning og tæt på rækkehuse, hvorfor de nærmeste beboere blev evakueret. Brandvæsnet fik dog hurtigt branden under kontrol. Den nærmere årsag til branden kendes endnu ikke.

**

Hærværk på skole

Østjyllands Politi fik søndag kl. 09.33 en anmeldelse fra en borger, der under en gåtur ved Ellevangskolens SFO i Risskov havde bemærket, at en glasdør var blevet smadret. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at ruden i en glasdør ind til skolens musiklokale var blevet knust – formentlig som følge af at en eller flere sten var blevet kastet mod ruden. Der var umiddelbart ingen personer i nærheden, og det præcise gerningstidspunkt kendes ikke.

**

Færdsel

Søndag kl. 11.21 skete der et færdselsuheld på Kystvejen i Odder. En 69-årig mandlig bilist kørte frem i t-krydset ved Rude Havvej og ramte en 74-årig kvinde, der kom cyklende fra venstre. Kvinden blev kørt til skadestuen på sygehuset i Horsens for at blive behandlet for brud på armen. Den 69-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Søndag kl. 16.24 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Kærgade i Randers SV.

Søndag kl. 22.50 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Åbyhøj. En 25-årig taxa-chauffør kørte af vejen, så taxa’en væltede om på siden. Der skete umiddelbart ingen personskade ved solouheldet.

Natten til mandag kl. 02.09 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Landevejen i Hornslet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Møgelhøj i Lystrup begået mellem lørdag den 18/1 kl. 20.00 og søndag den 19/1 kl. 08.00
  • På Hindhøjen i Hinnerup begået mellem lørdag den 18/1 kl. 13.00 og søndag den 19/1 kl. 13.30
  • På Holmegårdsvej i Højbjerg begået søndag den 19/1 mellem kl. 18.00 og kl. 18.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

28. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 28. september 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport søndag d. 270920

Her finder du uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport

26. september 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 260920

Her finder du uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport