Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

18. september 2019 10:36

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 18. september 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 09.00 i Retten i Aarhus en 16-årig dreng fra Lystrup, der sigtes for kvalificeret vold ved, sammen med flere andre, at have stukket en 17-årig dreng med kniv på Århus Købmandsskole den 26. august. 

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 i Retten i Randers en 40-årig kvinde og en 41-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold. 

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.  

**

 

To kvinder anholdt på massageklinik

Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager anholdt tirsdag kl. 10.20 to kvinder på 42 og 21 år med thailandsk baggrund på en massageklinik i Randers C. Begge blev pågrebet i at arbejde uden at have tilladelse til at arbejde eller opholde sig i Danmark. Derudover blev ejeren af massageklinikken, en 51-årig kvinde, sigtet for som arbejdsgiver at have beskæftiget de to personer.

De to anholdte er frihedsberøvet af politiet i 3x24 timer. Begge personer er blevet interviewet af Socialstyrelsens Center Mod Mennskehandel, som skal vurdere om de kan have været udsat for menneskehandel. Kvindernes ophold i Danmark vil blive forelagt Udlændingestyrelsens Udvisningsvagt, som vil vurdere, om der kan resolveres udvisning med indrejseforbud.

Kvinderne vil inden udløb af politiets frihedsberøvelse blive fremstillet i grundlovsforhør.  

 

**

 

 

Uopmærksomme bilister fik klip i kørekortet

Politiet har i denne uge særligt fokus på uopmærksomhed i trafikken, og onsdag morgen var Østjyllands Politi forbi to befærdede kryds i Aarhus for at holde øje med trafikanterne. Fra kl. 08.00 til kl. 09.00 stod politiet i krydset Strandvejen/Svendborgvej i Aarhus, hvor 11 bilister fik klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, én fik et klip for at køre venstre om et helleanlæg og to fik bøder for henholdsvis overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen og for ikke at have medbragt kørekort. 

Nogenlunde samtidig, i tidsrummet fra kl. 08.15 til kl. 09.00, stod politiet, ligesom tirsdag morgen, i krydset Nørreport/Kystvejen i Aarhus. Her blev det til fem klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil under kørsel. Derudover blev én person sigtet for ikke at have sikkerhedssele på. 

Siden tirsdag den 10. september har det, udover en bøde på 1500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden, givet klip i kørekortet at anvende håndholdt udstyr, såsom mobiltelefoner, tablets, GPS, computere mv., under kørslen. Den første uge, fra og med tirsdag den 10. september til og med i går, tirsdag den 17. september, har 86 trafikanter i Østjyllands politikreds fået et klip i kørekortet for at anvende håndholdt udstyr under kørslen. Dertil kan lægges de foreløbigt 16 sager fra morgenens færdselsindsatser. 

Læs mere om de nye regler hos Sikker Trafik

**

 

Mand identificeret 

Østjyllands Politi sendte tirsdag eftermiddag billeder ud af en mand, som politiet ønskede at få identificeret i forbindelse med en igangværende efterforskning af en hændelse i Randers i sommer. På baggrund af de billeder har politiet modtaget flere henvendelser, og har nu en god formodning om hvem manden er. Billederne er derfor blevet fjernet fra politiets hjemmeside og sociale medier. 

Medier, der har bragt billederne af manden, anmodes om også at fjerne billederne fra egne nyhedssider og sociale medier. Østjyllands Politi takker for hjælpen.  

**

Knive fundet under ransagning

En 26-årig mand blev tirsdag kl. 10.45 anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven, efter han havde haft besøg af Østjyllands Politi på sin adresse i Brabrand. Politiet reagerede på et tip og fandt under ransagningen en springkniv og en butterflykniv, som den 26-årige blev sigtet for at besidde. 

**

Sigtet for narkokørsel: Havde kniv og hash bilen

En 25-årig mand blev tirsdag kl. 21.55 anholdt, da en patrulje standsede hans bil på Augustenborggade i Aarhus C. Betjentene opdagede, at manden talte i mobiltelefon, mens han kørte, og da de standsede ham, virkede han så påvirket, at han blev anholdt for narkokørsel. I bilen fandt patruljen både hash og en ulovlig kniv, som han også blev sigtet for at besidde. 

**

Specialpatruljen fandt hash 

En 24-årig mand fik tirsdag kl. 9.20 besøg af Østjyllands Politis specialpatrulje, som havde fået et tip om, at der var ulovlige stoffer i hans lejlighed i Viby. På stedet fandt patruljen noget hash, som den 24-årige blev sigtet for at besidde.  

**

Flere mindreårige butikstyve fanget

Østjyllands Politi måtte tirsdag have flere alvorlige samtaler med mindreårige børn og deres forældre. Klokken 14.35 blev en 15-årig pige opdaget i at stjæle en chokoladebar fra Normal i Ryesgade i Aarhus. Klokken 20.04 blev en 14-årig og en 15-årig dreng taget i at stjæle hver en is fra Føtex på Ceres Allé i Aarhus. De blev dog opdaget af personalet, da de forsøgte at gå ud med isene uden at betale. 

De 15-årige blev sigtet for tyverierne og kan se frem til en bøde. Ud over forældrene blev de sociale myndigheder også orienteret. 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 14.15 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Studstrupvej i Skødstrup begået tirsdag d. 17/9 mellem kl. 5.50 og kl. 15.30
På Grenåvej i Skødstrup begået tirsdag d. 17/9 begået mellem kl. 7.15 og kl. 16.08
På Højgårdsparken i Spørring ved Trige begået mellem mandag d. 16/9 kl. 12.00 og tirsdag d. 17/9 kl. 21.09
På Højgårdsparken i Spørring ved Trige begået tirsdag d. 17/9 kl. 21.51

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.