Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

11. november 2021 10:41

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Den mobile politistation i Viby, Vejlby og Rosenhøj

Østjyllands Politis mobile politistation kører torsdag til Viby, Vejlby Vænge og Rosenhøj, hvor borgerne kan komme forbi og få en snak med politiet.

I Viby kan man møde politiet fra kl. ca. 13.00, herefter kører den mobile politistation til Vejlby Vænge, hvor den vil være fra kl. ca. 15.30, inden den slutter af i Rosenhøj, hvor man kan møde politiet fra kl. ca. 18.00.

**

 

Forsøg på svindel: Udgav sig for at være fra el-selskab

Mindst to borgere i Østjylland blev onsdag ringet op af en mand, der forsøgte at lokke kontooplysninger og cpr-nummer ud af dem ved at udgive sig for at være energiselskabet.

Omkring kl. 10.00 modtog en mand fra Hammel et opkald fra manden, som fortalte, at han var kommet til at betale for meget til energiselskabet, og at de derfor ville føre penge tilbage på hans konto. De skulle bare lige bruge nogle oplysninger om hans konto, før det kunne lade sig gøre.

Samme besked fik en mand fra Kolind omkring samme tidspunkt. Her bad ”energiselskabet” også om cpr-nummer.

Ingen af borgerne udleverede oplysningerne, og de anmeldte begge svindelnummeret til politiet efterfølgende.

Dit energiselskab har de oplysninger, de skal bruge, hvis du skal have penge tilbage. Du skal aldrig give kontooplysninger, koder, NemID eller lignende i telefonen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et reelt opkald, kan du evt. bede vedkommende i røret om at oplyse navn og afdeling – læg så på og ring til virksomhedens hovednummer og spørg efter personen.

**

 

Brand i borde-/bænkesæt

Onsdag kl. 18.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i et borde-/bænkesæt ved Fritidscenter Skovvang på Skovvangsvej i Aarhus N. Politiet og brandvæsen ankom samtidig til stedet og fik lokaliseret den brændende bænk, der stod tæt på et træskur, der også fik skader – formentlig som følge af varmen fra branden. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der ikke nåede at sprede sig yderligere.

De foreløbige undersøgelser på stedet tyder på, at branden er blevet påsat. Politiet hører derfor gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle personer på stedet før eller efter branden brød ud. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Hund slap ud af havelåge

Onsdag kl. 16.29 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 34-årig kvinde og hendes hund var blevet overfaldet af en anden hund på Havnevej i Grenaa. Det viste sig, at en rottweiler var løbet ud af en havelåge, der ikke var blevet lukket ordentligt, hvorefter den var løbet hen til den 34-årige kvinde, der blev væltet omkuld.

Kvinden har forklaret, at rottweilen bed ud efter både hende og hendes hund, men ingen af dem blev bidt. En forbipasserende mand kom kvinden til undsætning og fik rottweileren væk, hvorefter den løb fra stedet.

Da politiet ankom fik betjentene kontakt til en 16-årig dreng, der forklarede, at det var ham, der havde glemt at lukke lågen ordenligt, og at han nu forsøgte at finde hunden. Hunden blev kort efter fundet og bragt hjem igen. Betjentene tog telefonisk kontakt til drengens far, der var bekendt med situationen. Det skal nu afklares, hvorvidt der er grundlag for at rejse sigtelse mod ejeren af rottweileren.

**

 

Gemte hash og kopicigaretter på bopælen

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag aften på besøg på en adresse på Syddjursland, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt hash og kopicigaretter. Da betjentene ankom til stedet traf de to mænd, der begge blev gjort bekendt med, hvorfor politiet var kommet på besøg.

Herefter ransagede betjentene huset og fandt en større mængde hash og adskillige pakker kopicigaretter. Den ene af de to tilstedeværende, en 62-årig mand, erkendte at begge dele tilhørte ham. Han blev derfor foreløbigt sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på vidersalg.

**

 

Fandt skunk i bilen

Onsdag kl. 22.04 blev en patrulje på Hans Schourups Gade i Aarhus C opmærksom på en bil, hvori der sad to personer, som betjentene tog kontakt til. De to mænd på 18 og 19 år virkede noget nervøse, og da der også lugtede af hash i bilen, besluttede betjentene at se lidt nærmere på den.

Under ransagningen af bilen blev der fundet en pose med lidt skunk, en vægt med hashrester på og noget jointpapir. Den 18-årige mand, der sad som passager i bilen, erkendte at skunken tilhørte ham, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 08.07 skete der et færdselsuheld i krydset Dronningborg Boulevard/Kirketerpsvej i Randers NØ. En 43-årig mandlig bilist kom kørende ad Dronningborg Boulevard og skulle dreje til højre ad Kirketerpsvej, da han påkørte en knallert, ført af en 15-årig dreng, der kom kørende bagfra. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade som følge af uheldet. Den 43-årige bilist blev sigtet for at foretage et sving, der var til fare for andre trafikanter.

Onsdag kl. 11.30 blev en 18-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Rosenvangs Allé i Højbjerg.

Onsdag kl. 12.45 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lægårdsvej i Lystrup. Han blev desuden sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han gjorde kraftig modstand i forbindelse med, at han skulle have taget en blodprøve.

Onsdag kl. 13.11 blev en 15-årig dreng sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert og for ikke at efterkomme politiets anvisninger, da han forsøgte at stikke af fra en patrulje på Tøjstrupvej i Allingåbro. Knallerten blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse, og den 15-åriges mor blev underrettet om sigtelserne.

Onsdag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 43-årig kvindelig bilist kom kørende fra Agro Food Park og kørte forsigtigt ud i krydset ved Paludan-Müllers Vej, idet lysreguleringen ikke virkede. Midt i krydset kørte hun sammen med en anden bil, der blev ført af en 60-årig mand, med betydelig materiel skade til følge. Den 60-årige mand blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen.

Onsdag kl. 20.01 skete der et færdselsuheld på Holmstrupgårdvej i Brabrand, hvor en 16-årig pige tilsyneladende bevidst løb ud foran en bil, der blev ført af en 47-årig mand. Bilisten nåede at bremse helt ned, men pigen fortsatte med at løbe mod bilen, som hun løb direkte ind i. Pigen blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen.

Onsdag kl. 20.25 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Skanderborgvej, hvor en 24-årig mandlig bilist og en 53-årig kvindelig bilist stødte sammen. Den 53-årige kvinde blev efterfølgende tilset i en ambulance, men havde umiddelbart ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

Onsdag kl. 23.39 skete der et færdselsuheld på Rørthvej i Odder, da en 25-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og påkørte et helleanlæg og et træ i vejkanten. Bilen rullede herefter rundt og endte i rabatten. Den 25-årige mand slap umiddelbart uskadt fra uheldet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Petersmindevej i Lystrup begået mellem tirsdag den 9/11 kl. 19.00 og onsdag den 19/11 kl. 07.30
  • På Grenåvej i Skødstrup begået onsdag den 10/11 mellem kl. 09.30 og kl. 10.00
  • På Stadion Allé i Aarhus C begået onsdag den 10/11 mellem kl. 17.00 og kl. 20.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag