Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

12. september 2024 13:59

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 10.10

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 10.10 en 33-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er bl.a. sigtet for forsøg på manddrab begået i Portugal.

 

Den 33-årige mand er dansk statsborger og har været internationalt efterlyst af de portugisiske myndigheder, da han er mistænkt for at have begået flere strafbare forhold i Portugal i marts 2022.

 

Han blev anholdt onsdag formiddag kl. 10.20, da han landede i Tirstrup Lufthavn og vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers med henblik på varetægtsfængsling indtil en eventuel udlevering til Portugal kan effektueres.

 

Den 33-årige mand blev grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger frem til torsdag den 10. oktober. Han kærede ikke kendelsen til landsretten.

 

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre til dagens grundlovsforhør og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen af hensyn til sagens fortsatte efterforskning i Portugal.

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 12.15

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.15 en 21-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for bedrageri ved at have købt en bil, som han ikke betalte for.

 

Den 21-årige mand blev anholdt onsdag kl. 12.26 på en adresse i Aarhus på baggrund af en anmeldelse om et mistænkeligt forhold, hvor en bil kørte rundt med dæk så nedslidte, at de kørte på fælgen.

 

En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge forholdet nærmere, mens politiet tog kontakt til bilens registrerede ejer, som oplyste, at han og den 21-årige dagen forinden havde indgået en aftale om, at den 21-årige skulle købe bilen for 40.000 kroner, som skulle betales via en bankoverførsel.

 

Den 21-årige havde i den forbindelse fremvist en bankoverførsel til sælgeren, men den forurettede sælger modtog aldrig sin betaling, og den 21-årige blev derfor sigtet for bedrageri.

 

I forbindelse med sin anholdelse blev den 21-årige også sigtet for at have overtrådt knivloven og loven om euforiserende stoffer, da han blev fundet i besiddelse af en kniv og blev skønnet påvirket. Han blev desuden sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort.

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 13.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.30 en 35-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for salg af narko.

 

Onsdag aften kort før kl. 19.25 blev en cykelpatrulje fra Østjyllands Politi opmærksom på den 35-årige mand, som befandt sig på Mariagervej i det nordøstlige Randers og udviste en mistænkelig adfærd.

 

Betjentene observerede, at den 35-årige og en anden mand gav hinanden hånden og udvekslede noget mellem sig, hvorfor politiet fik mistanke om, at der var gang i en narkohandel. Betjentene rettede derfor henvendelse til de to mænd.

 

Under en efterfølgende visitation blev den 35-årige fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain samt flere hundrede gram amfetamin, en digitalvægt og nogle tusinde kroner i kontanter, der formodes at stamme fra salg af narko.

 

Den anden mand, en 45-årig, blev ikke fundet i besiddelse af genstande med interesse for politiet.

 

Både kokain, amfetamin og kontanter blev beslaglagt fra den 35-årige med henblik på senere konfiskation.

 

**

 

Bil i brand i Brabrand

Natten til torsdag kl. 04.50 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bil, som holdt parkeret på Spobjergvej i Brabrand.

 

En patrulje blev sendt til stedet, hvor branden ved politiets ankomst havde fået godt fat i køretøjet, der stod parkeret på en parkeringsplads. Den pågældende ejer blev truffet på stedet og var bekendt med episoden.

 

Kort tid efter ankom brandvæsenet til stedet og fik slukket branden og fjernet et køretøj, der holdt parkeret i nærheden af det brandende køretøj, så flammerne ikke spredte sig.

 

Østjyllands Politi er pt. ikke bekendt med brandårsagen og har ikke yderligere kommentarer til sagen for nuværende.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Gl. Skolevej i Hammelev begået onsdag d. 11/9 mellem kl. 06.30 og kl. 12.00
  • På Bernstorffsvej i Viby J begået onsdag d. 11/9 mellem kl. 09.40 og kl. 13.00
  • På Bakkevænget i Aarhus N begået onsdag d. 11/9 mellem kl. 08.00 og kl. 14.20

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

10. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

9. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.