Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. februar 2019 16:03

Østjyllands Politi indfører visitationszone i Aarhus

Visitationszonen gælder fra mandag den 18. februar kl. 18.00 og foreløbigt til og med den 18. marts.

Visitationszone

Foto: Østjyllands Politi

Den seneste tid har der i Aarhus været flere voldelige episoder, der sandsynligvis kan relateres til en ulmende uro mellem nogle personer med tilknytning til henholdsvis Kalmargade og til Trillegården i Aarhus.

”Det er vores nuværende opfattelse, at der er tale om nogle interne stridigheder, der formentlig bunder i en uenighed om hashmarkedet i området omkring Frydenlund,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

For at undgå at uroen udvikler sig yderligere, indfører Østjyllands Politi nu en visitationszone i et større område i det nordvestlige Aarhus.

”Vi vil ikke acceptere, at den her ulmende uro udvikler sig. Derfor indfører vi fra og med i dag en visitationszone i området. Samtidig fastholder vi sidste uges øgede patruljering og brug af den mobile politistation og øger vores efterforskningsmæssige tryk mod de personer, som vi mistænker for at være en del af uroen,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Områder omfattet af visitationszonen

Visitationszonen træder i kraft mandag den 18. februar 2019 kl. 18.00 og omfatter nedenstående områder:

 

  • Trillegården/Herredsvang
  • Kalmargade
  • Frydenlund
  • Botanisk Have

Sydvestlig afgrænsning:
Viborgvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

Sydøstlig afgrænsning:
Vestre Ringgade – strækningen mellem Viborgvej og Randersvej

Østlig afgrænsning:
Randersvej – strækningen mellem Vestre Ringgade og Hasle Ringvej

Nordlig afgrænsning:
Hasle Ringvej (strækningen mellem Randersvej og Halmstadsgade og strækningen mellem Viborgvej og Herredsvej) samt Bodøvej, Paludan Müllersvej (strækningen mellem Bodøvej og Herredsvej) samt Rydevænget, Torpevænget, Kappelvænget og Fjældevænget 


De nævnte veje er indbefattet i visitationszonen.

I disse områder kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

Visitationszonen gælder foreløbigt til og med den 18. marts 2019.

Øget patruljering

Udover visitationszonen fastholder Østjyllands Politi også den øgede patruljering, der blev iværksat torsdag i sidste uge, ligesom den mobile politistation også forsat vil være at finde i områderne.

”Vi kører den mobile politistation ud, fordi vi rigtig gerne vil i dialog med beboerne i de berørte områder. Det kan være, man har spørgsmål om, hvad det egentlig vil sige at bo i en visitationszone eller ønsker at vide mere om, hvorfor politiet er så synligt til stede. Og her er den mobile politistation en nem og direkte adgang til politiet,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Den mobile politistation kører rundt i områderne ved Kalmargade, Trillegården og Frydenlund i tidsrummet mellem kl. 15.00 og kl. 18.00.

 

**

 

Pressehenvendelser:

Via pressetelefonen på telefon 2269 1087

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

18. januar 2021

Østjyllands Politi

75-årig mand dømt for årelangt misbrug af steddatter

En 75-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 til 11 år gammel.

14. januar 2021

Østjyllands Politi

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

9. januar 2021

Østjyllands Politi

Travl aften for færdselspolitiet i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag aften nok at se til, da de kørte en målrettet indsats omkring Ringvejen i Aarhus med særlig fokus på det vestlige Aarhus.