Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. april 2024 13:38

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Det var den 19. april 2023, at den 35-årige mødte op med en kniv på kvindens og hendes mands adresse, og uden varsel stak han den 53-årige kvinde gentagne gange i kroppen. Drabet foregik foran hendes mand, som den 35-årige er i familie med, og angiveligt var motivet en form for arvestrid. 

Politiet blev tilkaldt, og da de ankom til stedet, befandt den 35-årige sig stadig på adressen, hvor han straks blev anholdt. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

 

Skærpende omstændigheder ved drabet

I retten fredag erkendte den 35-årige, at han havde stukket kvinden med kniven, og retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var skærpende omstændigheder ved drabet, og at dommen skulle lyde på 13 års fængsel. 

”Det er skærpende, at den 35-årige opsøgte ægteparret på deres hjemmeadresse og uden nogen form for advarsel eller konfrontation stak kvinden adskillige gange lige for øjnene af hendes mand. Jeg er tilfreds med, at retten også fandt omstændighederne ved drabet så grove, at de lagde ekstra til straffen,” siger specialanklager Birgitte Ernst.  

Den 35-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.  
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. maj 2024

Østjyllands Politi

Midlertidigt militært område på havnen i Aarhus

Østjyllands Politi har truffet afgørelse om at oprette et midlertidigt militært område - også kendt som et MMO - på havnen i Aarhus. MMO'et vil være bevogtet og placeret på et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden.

29. april 2024

Østjyllands Politi

Stor tillid til politiet og tryghed blandt borgerne i Østjylland

Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse for 2023, som Justitsministeriet netop har udgivet.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.