Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

25. januar 2023 10:04

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

Retten i Randers udefra skilt

Foto: Østjyllands Politi

Retten i Randers har idømt en 42-årig mand tre og et halvt års fængsel for at have udsat en 35-årig kvinde for livsfare, da han den 28. oktober sidste år tog kvælertag på hende og stak hende tre gange med kniv.

Episoden fandt sted på en adresse i Randers NV, hvor den 42-årige mand ved politiets ankomst til stedet blev sigtet for forsøg på manddrab, da kvinden efter overfaldet var i kritisk tilstand.

Manden blev i samme omgang anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, og i fredags – knap tre måneder senere – modtog han sin dom, der lød på tre et halvt års fængsel.

”Retten har set med stor alvor på den her sag, og derfor er jeg også tilfreds med, at den 42-årige mand nu er blevet idømt en passende og streng straf,” siger Jakob Beyer, senioranklager hos anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Sagen blev ved retten i Randers behandlet som en tilståelsessag, hvor den nu dømte mand var sigtet for såkaldt legemsangreb af særlig farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

Han blev foruden dommen for overfaldsepisoden også kendt skyldig i at have stjålet to nummerplader fra en personbil parkeret på en samkørselsplads i Hadsten et par dage inden det voldsomme og livstruende overfald på den 35-årige kvinde.

Den dømte erkendte og blev fængslet efter dom uden protest. Han forblev varetægtsfængslet efter dom.

 

For yderligere kommentarer til sagen kan pressen kontakte specialanklager Jakob Beyer på telefonnummer 51243641.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

31. januar 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

27. januar 2023

Østjyllands Politi

34-årig kvinde idømt fængsel for seksuelt samvær med mindreårig

En 34-årig kvinde er ved retten i Randers kendt skyldig i at have begået voldtægt i form af at have haft samleje og andet seksuelt forhold med en 14-årig dreng. Episoden fandt sted på en adresse på Djursland i november sidste år.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

Forslag