Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. februar 2023 13:59

60-årig kvinde idømt 16 års fængsel for vold med døden til følge og drabsforsøg begået på plejehjem

Retten i Randers har onsdag idømt en 60-årig kvinde 16 års fængsel for fire drabsforsøg, et tilfælde af grov vold med døden til følge samt tre tilfælde af grov vold. Episoderne fandt sted i perioden fra februar til marts 2022, hvor kvinden som ansat på stedet, ifølge dommen bevidst gav beboerne forkert og farlig medicin.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

En flere dage lang nævningesag nåede i dag sin afslutning, da der ved retten i Randers blev afsagt dom i en sag om drab og drabsforsøg, som en 60-årig kvinde var tiltalt for at have begået.

Retssagen begyndte i starten af januar i år, hvor den 60-årige kvinde var tiltalt for at have slået en beboer ihjel på Plejecenter Tirsdalen i Randers samt for yderligere syv drabsforsøg på beboere på plejehjemmet.

Både drabet og drabsforsøgene blev ifølge tiltalen begået ved, at kvinden, der på daværende tidspunkt var ansat på plejehjemmet, gav beboerne forkert og farlig medicin, som hun ikke var godkendt til at ordinere.

Hun blev i dag ved retten i Randers kendt skyldig i fire drabsforsøg og i fire tilfælde af grov vold mod beboerne, hvoraf det ene var et tilfælde af grov vold med døden til følge. Skyldskendelsen blev afsagt af et enigt nævningeting bestående af i alt tre dommere og seks nævninge.

”Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten i høj grad har været enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen. Først og fremmest sagens store bevisspørgsmål – nemlig, hvorvidt det var tiltalte, der havde forgiftet ofrene. Jeg håber også, at dommen kan give en smule retfærdighedsfølelse og lidt ro i sindet hos de pårørende til de fire ofre,” siger specialanklager Jesper Rubow, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

 

Stod på i flere måneder

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere fra Plejecenter Tirsdalen i Randers tilbage i februar og marts sidste år, påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden.

Her blev hun sigtet for drab og flere drabsforsøg, mens efterforskningen af sagen mod hende fortsatte nogle måneder, inden anklagemyndigheden i november rejste tiltale mod hende, så sagen kunne blive afgjort ved retten.

”Det er naturligvis et meget intensivt og omfattende efterforskningsarbejde, som politiet har foretaget i en længere periode, der har gjort det muligt for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden i sagen,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 60-årige kvinde har under hele sagen nægtet sig skyldig. Hun vil forblive varetægtsfængslet efter dom.

”Det er en meget tragisk sag, og det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at beboere på plejehjemmet er blevet udsat for drabsforsøg af en ansat. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at tiltalte blev frakendt retten til at arbejde som social og sundhedshjælper,” siger specialanklager Jesper Rubow.

I forbindelse med rettens domsafsigelse er navneforbuddet i sagen blevet ophævet. Den 60-årige kvinde er desuden blevet dømt til at betale erstatning til ofrene.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan pressen kontakte Jesper Rubow, specialanklager hos anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, på telefonnummer 29 10 96 56.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.