Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. oktober 2020 10:17

Brems for gult: 81 bilister sigtet

I forbindelse med kampagnen Brems for Gult har Østjyllands Politi sigtet 60 bilister for at køre over for gult, mens 21 blev taget for at køre over for rødt.

Brems for gult

Det er Aarhus Kommune og Østjyllands Politi, der igen i år har arbejdet sammen om at sætte fokus på trafikanternes adfærd i de aarhusianske kryds. I løbet af de seneste to uger har politiets færdselsbetjente været ekstra til stede i flere kryds i Aarhus, hvor de har skrevet bøder til de bilister, der ignorerede de gule eller røde lys.

”Vi håber, at vi har fået skabt lidt mere opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at man orienterer sig ordentligt, når man kører frem mod et kryds, og at man respekterer lyssignalerne. Udgangspunktet er, at man altid skal bremse for gult, og det budskab håber vi, at bilisterne tager til sig, ” siger vicepolitiinspektør Heine Hansen.

Under kampagnen har man blandt andet kunne teste sig selv i en teoriprøve om, hvordan man gebærder sig i et lyskryds, ligesom man har kunnet se kampagnefilm og plakater i byrummet.

Det koster en bøde på 1500 kroner at køre over for gult. Kører man over for rødt giver det som udgangspunkt en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.