Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. oktober 2022 14:28

Dømt: Brød forbud og kontaktede børn på nettet

En 30-årig mand er tirsdag blevet idømt et års ubetinget fængsel for gentagne gange at have brudt et forbud mod at kontakte børn.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

I 2020 blev den 30-årige dømt for at have blufærdighedskrænket flere piger, som han skrev med på i onlinespil og på chattjenester - og i den forbindelse blev han ud over en fængselsstraf også idømt et såkaldt kontaktforbud, der betød, at han i de følgende fem år ikke måtte kontakte børn på nettet. 

Der gik dog ikke længe efter løsladelsen, før den 30-årige igen var på spil. 

I februar i år fik Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en mor, der havde opdaget, at hendes 9-årige datter og en 10-årig veninde havde kommunikeret med en fremmed mand via et onlinespil og Snapchat. Det viste sig, at han havde lokket pigerne til at sende nogle billeder af dem selv, ligesom han havde sendt en video med krænkende indhold til dem. 

Nordjyllands Politi fik hurtigt sporet sig frem til den 30-årige, der bor i Aarhus, og de gav derfor sagen videre til Østjyllands Politi, der tog ud og anholdt ham. Han blev dagen efter varetægtsfængslet i sagen. 

 

480 børn kontaktet på nettet

Den efterfølgende efterforskning og nøje gennemgang af mandens computer og telefon viste, at manden havde kontaktet 480 børn via onlinespil, hvorefter han forsøgte at lokke samtalen over på Snapchat. Umiddelbart fandt politiet under efterforskningen ikke frem til, at han skulle have krænket andre børn end de to piger på 9 og 10 år.  

”Ud over at have blufærdighedskrænket to piger har den 30-årige brudt sit kontaktforbud flere hundrede gange og gjort en masse børn utrygge. Jeg er tilfreds med, at han nu er blevet stoppet og har fået en fængselsstraf, ” siger anklager Stine Kok Nissen. 

Ud af det års fængsel, som den 30-årige blev idømt, var fire af månederne en reststraf fra hans seneste dom, da han ikke nåede at afsone den fulde fængselsstraf, inden han blev prøveløsladt. 

Den 30-årige blev ud over fængselsstraffen idømt et nyt kontaktforbud, der indtil videre gælder på ubestemt tid. 

Han nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Anklager Stine Kok Nissen, tlf. 4033 9542
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.