Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. august 2022 08:50

33-årig mand dømt for grov vold og afpresning

En 33-årig mand fra Randers er ved Retten i Randers blevet idømt fire års ubetinget fængsel for at have truet, afpresset og begået vold mod flere personer igennem en længere periode.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Den 33-årige blev varetægtsfængslet i august sidste år, hvor han blandt andet blev sigtet for et groft overfald på en mand på en adresse i Viborg og for vold og psykisk vold mod en ekskæreste. Det viste sig dog i løbet af politiets efterforskning, at den 33-årige stod bag adskillige andre forhold, som ikke havde været anmeldt. 

I en tilståelsessag i Retten i Randers i sidste uge blev han dømt for flere tilfælde af grov afpresning begået i Randers i 2019 og 2020, hvor han opsøgte bekendte, som han truede og afpressede for penge og andre værdier – herunder fik den 33-årige overdraget en af de forurettedes ejerlejlighed. 

Det blev dog ikke kun ved truslerne. Den 33-årige erkendte også flere tilfælde af grov vold. Blandt andet opsøgte han i august 2018 en mandlig bekendt i hans lejlighed, hvor han overfaldt ham med flere slag med en lægtehammer. I maj 2019 gik det ud over en anden mand, der blev overfaldet med adskillige knytnæveslag og slag med en flaske. 

 

Også dømt for psykisk vold

Ud over den grove vold og afpresning blev den 33-årige også dømt for at have udøvet psykisk vold mod to kvinder, som han igennem længere tid behandlede nedværdigende og krænkende – bl.a. med kontrollerende adfærd og nedsættende tilråb. 

”Der er tale om nogle særdeles grove forhold, som er gået ud over en række personer, der har været så intimiderede og bange, at de i første omgang ikke har villet anmelde gerningsmanden. Jeg er tilfreds med, at den 33-årige nu er blevet idømt en længere fængselsstraf, ” siger anklager Rosa Pape. 

Den 33-årige erkendte forholdene og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Anklager Rosa Pape, tlf. 2464 0331 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. september 2022

Østjyllands Politi

Øget røgudvikling ved siloen på Studstrupværket

Her følger seneste nyt om branden i en silo ved Studstrupværket.

28. september 2022

Østjyllands Politi

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

23. september 2022

Østjyllands Politi

Brand i silo på Studstrupværket - røgen er ikke sundhedsskadelig

Torsdag udbrød der brand i en større mængde træpiller i en silo på Studstrupværket, der ligger ved Skødstrup.

Forslag