Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

1. december 2022 15:38

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 37-årige er en ud af seks personer, der er blevet sigtet i sagen, og han blev varetægtsfængslet den 22. juli, dagen efter at den 40-årige var blevet fundet død, pakket ind i plastik, i en skov ved Gassum. 

I første omgang blev den 37-årige sigtet for at have været medvirkende til drabet, men politiets videre efterforskning førte til, at han i retten i Randers stod anklaget for at have spillet en mindre rolle i sagen. 

”Den 37-årige erkendte, at han mod betaling gav en af de andre sigtede råd og instrukser om, hvordan de bedst skulle skaffe sig af med liget, ligesom han mod betaling hjalp med afskaffelse af bilen efter drabet. Den forklaring blev i øvrigt understøttet af de beviser, som politiet har fremskaffet gennem efterforskningen, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

 

28.000 kroner konfiskeret

Ud over fængselsstraffen blev den 37-årige også dømt til at betale 115.000 kroner i erstatning for bilen, som blev fundet udbrændt ved en skov i Allingåbro. Desuden fik han konfiskeret 28.000 kroner, som han havde fået som betaling for sin medvirken. 


Der sidder stadig fem personer varetægtsfængslet i selve drabssagen, som fortsat efterforskes af politiet. 

Da den 37-årige har siddet varetægtsfængslet siden den 22. juli, blev han løsladt efter dommen. 

 

Pressekontakt 

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Biltræf i Randers

Flere biler og motorcykler beslaglagt i forbindelse med biltræf i Randers

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.