Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

25. januar 2023 08:23

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi fik i efteråret 2020 en anmeldelse om, at en dengang 13-årig pige var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse af sin oldefar, som havde befølt pigen flere steder på kroppen uden på tøjet, mens hun var på besøg hos ham på adresse i en by syd for Aarhus. 

Krænkelserne skulle være sket ved en enkelt lejlighed nogle måneder forinden, men først senere fortalte pigen om episoden, der førte til anholdelse og sigtelse af den nu 88-årige. 

Året efter, inden sagen var kommet for retten, anmeldte to børnebørn så, at den 88-årige havde udsat dem for flere seksuelle overgreb over en længere periode i 1990’erne, hvor de begge var under 12 år gamle. Det medførte yderligere efterforskning og afhøringer, der i sidste ende altså endte med en samlet tiltale og domfældelse. 

De to børnebørn er kvinder, der ikke er forældre til den 88-åriges oldebarn. 

 

Også idømt besøgsforbud

Ved Retten i Aarhus blev han dømt for blufærdighedskrænkelse af oldebarnet i 2020 og adskillige seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser begået mod børnebørnene – heraf de seneste begået i 1998.

”Retten fandt de forurettedes forklaringer meget troværdige, og den 88-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet. Det er ikke usædvanligt, at retten tildeler en mildere straf, hvis den tiltalte har en høj alder, men her var der tale om en så grov sag, at retten alligevel tildelte ham flere års ubetinget fængselsstraf, ” siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy. 

Ud over de tre års fængsel blev den 88-årige idømt et såkaldt besøgsforbud, der betyder, at han ikke må have børn på besøg i sit hjem. 

Den 88-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forholdt til at anke dommen.  

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Henriette Laxy, tlf. 2382 7332
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

6. juni 2023

Østjyllands Politi

Trusler på livet og våbenbesiddelse: Idømt 3 års fængsel

En 54-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt tre års fængsel for i november sidste år at have truet to familiemedlemmer på livet på en adresse i Randers, for at have sat ild på deres hus og for at have været i besiddelse af to geværer, som han gik rundt med udenfor.

6. juni 2023

Østjyllands Politi

Fem anholdt efter større slagsmål i Aarhus - to fremstilles i grundlovsforhør

Østjyllands Politi anholdt mandag aften fem mænd efter et sammenstød i Ceres-krydset i Aarhus, hvor der blev brugt stik- og slagvåben. To af dem, en 21-årig og en 26-årig mand, fremstilles tirsdag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling.

5. juni 2023

Østjyllands Politi

24-årig mand fremstilles efter groft overfald – vidner søges stadig

En 24-årig mand fremstilles mandag kl. 10.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, efter han søndag blev anholdt og sigtet for et voldsomt overfald på en 18-årig og 19-årig mand natten til lørdag. Han sigtes for forsøg på manddrab og grov vold.

Forslag