Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

25. januar 2023 08:23

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi fik i efteråret 2020 en anmeldelse om, at en dengang 13-årig pige var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse af sin oldefar, som havde befølt pigen flere steder på kroppen uden på tøjet, mens hun var på besøg hos ham på adresse i en by syd for Aarhus. 

Krænkelserne skulle være sket ved en enkelt lejlighed nogle måneder forinden, men først senere fortalte pigen om episoden, der førte til anholdelse og sigtelse af den nu 88-årige. 

Året efter, inden sagen var kommet for retten, anmeldte to børnebørn så, at den 88-årige havde udsat dem for flere seksuelle overgreb over en længere periode i 1990’erne, hvor de begge var under 12 år gamle. Det medførte yderligere efterforskning og afhøringer, der i sidste ende altså endte med en samlet tiltale og domfældelse. 

De to børnebørn er kvinder, der ikke er forældre til den 88-åriges oldebarn. 

 

Også idømt besøgsforbud

Ved Retten i Aarhus blev han dømt for blufærdighedskrænkelse af oldebarnet i 2020 og adskillige seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser begået mod børnebørnene – heraf de seneste begået i 1998.

”Retten fandt de forurettedes forklaringer meget troværdige, og den 88-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet. Det er ikke usædvanligt, at retten tildeler en mildere straf, hvis den tiltalte har en høj alder, men her var der tale om en så grov sag, at retten alligevel tildelte ham flere års ubetinget fængselsstraf, ” siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy. 

Ud over de tre års fængsel blev den 88-årige idømt et såkaldt besøgsforbud, der betyder, at han ikke må have børn på besøg i sit hjem. 

Den 88-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forholdt til at anke dommen.  

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Henriette Laxy, tlf. 2382 7332
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

23. januar 2023

Østjyllands Politi

Intet mistænkeligt ved dødsfald i Stevnstrup

Der er intet, der tyder på, at den 68-årige mand, der søndag blev fundet død på en adresse i Stevnstrup ved Langå, er blevet udsat for en kriminel handling. Den mand, der var anholdt i sagen, er derfor blevet løsladt.

21. januar 2023

Østjyllands Politi

Bølge af indbrud i Aarhus: Tøm bilen for værdier

Siden natten til fredag har Østjyllands Politi fået over 40 anmeldelser om indbrud i biler forskellige steder i Aarhus, og politiet øger nu patruljeringen omkring større p-pladser i byen.

Forslag