Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. februar 2021 12:48

Fængslet og udvist for knivangreb på overbo

En 46-årig litauisk mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt to års ubetinget fængsel for at have angrebet sin 24-årige overbo med flere knivstik.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Overfaldet skete natten til den 14. november sidste år i den 46-åriges lejlighed i Randers C. 

Flere personer var samlet, heriblandt den 24-årige overbo, og alle havde fået en del alkohol at drikke. På et tidspunkt forlod flere lejligheden, og den 46-årige mand var så alene med sin overbo og kone, men der var stadig god stemning. 

Pludseligt angreb den 46-årig mand overboen bagfra med flere stik med en kniv. Det lykkedes den 24-årige at flygte fra lejligheden - han blev efterfølgende behandlet for skader på hals, øre og skulderen samt fingre, fordi han havde forhindret knivangrebet på halsen. 

Da politiet kom frem, erkendte den 46-årige delvist, at han stod bag overfaldet, da han var indsmurt i blod, men han oplyste, at han ikke kunne huske, hvad der var sket. 

Han blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. 

 

Potentielt meget farligt

Torsdag faldt dommen i sagen, og det endte altså med både fængselsstraf og udvisning. 

”Selvom den 24-årige ikke var i livsfare, lagde retten vægt på, at det var et meget groft angreb mod en sagesløs person. Det var potentielt meget farligt, og det er afspejlet i fængselsstraffen. Jeg er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om udvisning”, siger anklager i sagen Pia Udbye. 

Den 46-årige forklarede, at han ikke kunne huske episoden og nægtede sig derfor skyldig. 

Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Pia Udbye, tlf. 2269 1174
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.