Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

1. oktober 2019 11:12

54-årig mand idømt anbringelse for drab på overbo

En 54-årig mand blev tirsdag i Retten i Aarhus kendt skyldig i at have dræbt sin overbo med flere knivstik, og han skal nu anbringes på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 54-årige ringede natten til den 6. december 112 fra en adresse i Brabrand og fortalte, at han netop havde slået sin overbo ihjel. En patrulje var få minutter efter på stedet, og de fandt en 56-årig kvinde, som lå død på gaden foran bygningen med en kniv i halsen. Kort derfra stod den 54-årige mand, som sagde, at det var ham, som havde stukket kvinden. 

Betjentene anholdt manden, og han blev sigtet for manddrab. I retten erkendte den 54-årige drabet og forklarede, at han igennem længere tid havde været irriteret på overboen, og derfor havde han ventet på hende, da hun kom hjem fra arbejde om natten. Han tog flere knive med ud på gaden, hvor han konfronterede hende og endte med at dræbe hende med flere i stik i krop og hals.

Mentalerklæringen viste senere, at den 54-årige var sindssyg på gerningstidspunktet, og Retslægerådet anbefalede dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling i stedet for fængselsstraf. 

”Ud fra Retslægerådets vurdering af den 54-åriges mentale tilstand er jeg tilfreds med, at han nu skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, og grundet sagens meget alvorlige karakter er der ingen længstetid på anbringelsen,” konkluderer anklager i sagen Dorthe Lysgaard.

Den 54-årige erkendte og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. september 2024

Østjyllands Politi

31-årig mistænkt gerningsmand fra skuddrab i Viby J anholdt i Nordirland

Østjyllands Politi har i tæt samarbejde med de nordirske politimyndigheder i Belfast mandag foretaget anholdelse af en 31-årig mand og sigtet ham for drab. Den 31-årige er mistænkt for den 8. marts 2022 at have dræbt en 21-årig mand i Viby J.

13. september 2024

Østjyllands Politi

29-årig mand sigtet for 38 tilfælde af vanvidskørsel

Østjyllands Politi har rejst 86 forskellige sigtelser - heriblandt 38 tilfælde af vanvidskørsel - mod en 29-årig mand fra Østjylland. Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

29. august 2024

Østjyllands Politi

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.