Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. april 2024 09:46

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Onsdag den 7. juni 2023 blev to forskellige kvinder udsat for hver sin blufærdighedskrænkelse, da en 32-årig mand i Allingåbro berørte den ene på numsen og blottede sig for den anden, inden han begyndte at onanere foran hende.

 

På Vejlbyvej i Allingåbro berørte den 32-årige mand først på aftenen en 71-årige kvinde på bagdelen, hvorefter han forlod stedet. Episoden fandt sted omkring kl. 20.45.

 

Lidt senere på samme aften blev en 41-årig kvinde i det samme område omkring Kirkestien i Allingåbro opsøgt af den samme mand, som efterfølgende trak sin penis frem og begyndte at onanere foran kvinden. Denne episode fandt sted omkring kl. 21.10.

 

”Jeg glæder mig over, at retten var enig med Anklagemyndigheden i, at der var nok beviser for, at den 32-årige var gerningsmand i begge situationer, og at han nu er blevet dømt for sine blufærdighedskrænkende handlinger,” siger specialanklager Jesper Rubow fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Foruden fængselsstraffen på 20 dages fængsel, som blev gjort betinget af, at den 32-årige mand skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen og muligt påbegynde misbrugsbehandling, blev den 32-årige dømt til at skulle betale en erstatning på 5.000 kr. til hver af de to forurettede kvinder.

 

”Når politiet modtager en anmeldelse om en mulig blotter, er vedkommende ofte forsvundet fra gerningsstedet, inden en patrulje kan nå frem, da blotterne godt selv ved, at deres handlinger er krænkende og strafbare. Derudover kan signalementet af en blotter oftest være sparsomt, da ofrene ikke som udgangspunkt har lyst til at se mere end højst nødvendigt. Derfor er jeg tilfreds med, at den 32-årige nu er blevet dømt for sine strafbare handlinger,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

Den dømte modtog dommen.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.