Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. juli 2020 15:11

Idømt fængsel for flere overgreb på pige

En 38-årig mand fra Randers-området er fredag ved Retten i Randers blevet idømt tre et halvt års ubetinget fængsel for at have begået seksuelle overgreb på en 10-årig pige.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 38-årige mand blev anholdt i maj sidste år, efter Østjyllands Politi havde fået en anmeldelse om, at han skulle have forgrebet sig på en dengang 10-årig pige på en adresse i Norddjurs, hvor pigen bor sammen med sin mor.

 

Manden havde indledt et forhold med pigens mor og havde i perioder opholdt sig på adressen på trods af, at han i januar 2016, i forbindelse med en anden dom, fik forbud mod at tage ophold i hjem, hvor der opholder sig børn under 18 år. 

I retten blev den 38-årige dømt for andet seksuelt forhold end samleje og for blufærdighedskrænkelse ved i april/maj 2019 at have forgrebet sig på den 10-årige pige flere gange på forskellig vis. 

Krænkede anden pige på nettet

Ud over overgrebene på pigen sidste år blev den 38-årige også dømt for blufærdighedskrænkelse ved i december 2018 at have kontaktet en dengang 15-årig pige online og tilbudt hende seksuelle ydelser og sendt flere billeder til hende af seksuel karakter. 

”Jeg er tilfreds med, at retten fandt tiltalte skyldig i at have begået overgrebene på den 10-årige pige. Jeg vil nu læse rettens begrundelse for, at han ikke blev idømt forvaring og derefter drøfte spørgsmålet om anke med Statsadvokaten, ” siger anklager i sagen Cathrine Brunsgaard.

Den 38-årige mand blev i retten dømt for nogle yderligere forhold vedrørende butikstyveri og trusler mod flere fængselsbetjente i arresten. 

Manden nægtede at have begået overgrebene og ankede dommen. 

Pressekontakt 

Anklager Cathrine Brunsgaard, tlf. 4137 0936
 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.