Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

6. april 2021 14:49

Idømt fængsel for hærværk mod jødisk gravplads

En 28-årig mand er blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel for racisme, krænkelse af gravfreden og groft hærværk mod den jødiske gravplads i Randers i november 2019.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 28-årige blev allerede i oktober sidste år sammen med en nu 40-årig mand kendt skyldig i at have hældt maling på 84 gravsten, væltet seks gravsten og sat et klistermærke med jødisk davidsstjerne med teksten ”Jude” på en af gravstenene. 

Dengang blev den 40-årige idømt et års fængsel, mens den 28-åriges strafudmåling blev udsat, da der skulle foretages en mentalundersøgelse først. 

Det blev vurderet, at den 28-årige var egnet til almindelig fængselsstraf, og tirsdag modtog han så dommen i Retten i Randers. 

 

Overmalede regnbuebænk 

Ud over hærværket på gravpladsen er både den 28-årige og den 40-årige dømt for at have kastet maling på en husfacade, der var dekoreret med to davidsstjerne og for at have overmalet en regnbuefarvet mangfoldighedsbænk. 

Efterfølgende fik bænken påsat klistermærker med et logo tilhørende Den Nordiske Modstandsbevægelse, og der blev lagt billeder af den op på hjemmesiden nordfront.dk med en tekst, der var forhånende og nedværdigende over for homoseksuelle personer. 

 ”Der er tale om grove og racistisk motiverede forhold, og jeg er derfor tilfreds med, at den 28-årige blev idømt en ubetinget fængselsstraf. Det er rettens vurdering, at den 40-årige havde en ledende rolle, og da han også var tidligere straffet og blev dømt for yderligere forhold, blev hans fængselsstraf lidt længere end den 28-åriges,” siger anklager i sagen Steffen Andersen. 

Den 28-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Anklager Steffen Andersen, tlf. 4137 3787
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.