Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. juni 2024 13:09

Idømt fængsel for trafikdrab på Giber Ringvej

Retten i Aarhus har idømt en 28-årig mand fem og et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab ved i narkopåvirket tilstand at have kørt over for rødt lys, hvormed der skete et alvorligt færdselsuheld. Uheldet, som fandt sted en januaraften på Giber Ringvej i Mårslet, medførte, at en 27-årig mandlig passager i hans bil afgik ved døden.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Rettelse: Der har ikke været tale om spirituskørsel, men udelukkende narkokørsel, hvilket er opdateret i teksten.

 

En 28-årig mand er ved Retten i Aarhus torsdag eftermiddag blevet idømt flere års fængsel for i forbindelse med et alvorligt færdselsuheld tidligere på året at have begået uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

 

Episoden fandt sted om aftenen fredag den 12. januar 2024 omkring kl. 23.10, hvor den 28-årige mandlige bilist i narkopåvirket tilstand kørte over for rødt lys på Giber Ringvej i krydset med Oddervej og stødte sammen med en anden bilist, der kom kørende ad Oddervej.

 

Sammenstødet var så alvorligt, at en 27-årige mandlig passager hos den 28-årige bilist pådrog sig så omfattende skader, at han blev kørt med ambulance til akut behandling på hospitalet og dagen efter afgik ved døden som følge af sine kvæstelser fra sammenstødet.

 

”Der er tale om en meget ulykkelig sag for alle involverede parter, og derfor er jeg tilfreds med, at der nu er afsagt dom, og at retten var enig med Anklagemyndigheden i påstanden om en betydelig fængselsstraf,” siger anklager Mathilde Paulsen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Flere involverede parter i uheldet

Da den 27-årige mandlig bilist kom kørende i narkopåvirket tilstand på Giber Ringvej tilbage i januar, befandt også en tredje mandlig passager sig i bilen. Den 28-årige var derfor også ved Retten i Aarhus tiltalt for at have udsat både dennes og den anden trafikants liv eller førlighed for alvorlig fare.

 

Den tredje passager – en dengang 25-årig mand – slap fra episoden uden alvorlig tilskadekomst, hvilket også gjorde sig gældende for den 58-årige mandlige bilist, som den 27-årige kørte sammen med.

 

”Det kunne i værste tilfælde være gået endnu mere galt, end det i forvejen gjorde, og derfor er sagen jo – foruden at være en ulykkelig sag – desværre også et tydeligt bevis på, at det kan have alvorlige konsekvenser, når man kører bil i påvirket tilstand, og når man kører over for rødt lys,” siger anklager Mathilde Paulsen.

 

Blev anholdt kort efter og fængslet i sagen

Ifølge de efterfølgende undersøgelser af ulykken blev det vurderet, at den 27-årige kørte med en hastighed på ikke under 85 km/t, selvom den tilladte fart på strækningen for ulykkesstedet er 70 km/t.

 

Den 27-årige blev anholdt i forbindelse med politiets ankomst til ulykkesstedet den 12. januar, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i sagen frem til sagens afgørelse ved retten, der har kørt over tre retsdage.

 

Foruden dommen på fem år og seks måneders fængsel blev den 27-årige mand også frakendt førerretten i ti år, mens hans køretøj blev konfiskeret som følge af bestemmelserne om vanvidskørsel.

 

Han udbad sig betænkningstid for en eventuel anke af dommen til landsretten, og skulle forblive fængslet efter dom.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan pressen kontakte anklager Mathilde Paulsen ved Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi på telefonnummer 2465 0336.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Trafikken bliver påvirket af stor fodboldfest i Aarhus

Lørdag aften spiller det danske herrelandshold i fodbold ottendedelsfinale i europamesterskabet, hvor de i Dortmund møder værtsnationen fra Tyskland. På havnen i Aarhus C vil der endnu en gang være opsat storskærm og indbudt til fodboldfest, og i den forbindelse vil trafikken blive påvirket i eftermiddags- og aftentimerne.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

25-årig anholdt: Sigtet for drab i Viby

Østjyllands Politi har natten til torsdag anholdt en 25-årig mand, som er sigtet for onsdag aften at have dræbt en jævnaldrende mand med flere knivstik. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Styrelse og to ansatte tiltalt for overtrædelse af dyrvelfærdsloven

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod Naturstyrelsen og to ansatte for at have udsat adskillige kreaturer for uforsvarlig behandling, så det blandt andet i flere tilfælde har haft karakter af mishandling. Ifølge anklageskriftet er lovovertrædelserne foregået i perioden fra november 2020 til juni 2021 på en besætningsadresse ved Ebeltoft.