Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. oktober 2019 11:23

46-årig idømt fængsel og millionbøde i stor smuglersag

En 46-årig mand fra Vestjylland blev mandag i Retten i Randers dømt for at have været med til at transportere over 3,5 millioner cigaretter, som var smuglet ind i Danmark, og for forsøg på at transportere yderligere tre millioner cigaretter.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Straffen lød på fængsel i et år og ni måneder og en bøde på tre millioner kroner. 
 
Den 46-årige blev dømt for at have videretransporteret og til dels videresolgt cigaretter, som en række andre personer er tiltalt for at have indsmuglet til Danmark. De personer skal have deres sag behandlet ved Retten i Randers til december. 
 
Den 46-årige blev anholdt den 13. marts i år, da Særlig Efterforskning Vest slog til i en koordineret aktion mod flere adresser i Jylland og anholdt i alt seks personer, som er sigtet for at have været en del af sagen. Samme dag beslaglagde politiet tre millioner cigaretter i Polen, og to polske statsborgere blev anholdt. 
 
Den 46-årige er den anden mand i sagen, som nu er blevet dømt i retten. En 52-årig mand er i juni i år dømt for at have transporteret nogle af cigaretterne i Danmark. 
 
”Den 46-årige har været med til at snyde og forsøge at snyde statskassen for et meget stort afgiftsbeløb ved at transportere og videresælge et stort antal cigaretter, som han vidste var  indsmuglet. Det har retten vurderet skulle straffes med en længere, ubetinget fængselsstraf og en markant bøde, ”siger anklager hos Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær. 
 
Den 46-årige nægter sig skyldig og har anket dommen med påstand om frifindelse. 

 

Pressekontakt

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær, tlf. 4023 8025 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.