Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. november 2021 11:47

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone


En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Sagen kørte som en domsmandssag i Retten i Aarhus, hvor den 52-årige erkendte manddrab og usømmelig omgang med lige ved at have dræbt sin tidligere samlever og efterfølgende parteret liget.     

Drabet fandt sted den 29. januar i år, da den 52-årige opsøgte ekskonen på hendes bopæl i Malling. Her opstod der ifølge den 52-åriges forklaring et skænderi, der gjorde ham så vred, at han kvalte den 43-årige kvinde. 

For at skaffe beviserne af vejen parterede han efterfølgende liget, som blev gravet ned i haven og gemt i nogle sække i et loftsrum.  

 

Tidligere dømt for drab

Den 52-årige meldte hende efter nogle dage savnet, men Østjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at der var sket en forbrydelse, og allerede samme dag, som han selv havde kontaktet politiet, blev han anholdt.  

En af årsagerne til at politiet fik mistanke til den 52-årige var blandt andet, at han tidligere er dømt for drab. I 1995 blev han idømt 10 års fængsel for drabet på en tidligere samlever, og den dom var også medvirkende til, at straffen denne gang blev livsvarigt fængsel. 

”Når man på den måde begår drab to gange, så er livsvarigt fængsel for mig at se den rigtige dom. Det er en voldsom og meget tragisk sag, ikke mindst for børnene og den dræbtes familie, og jeg er tilfreds med, at den 52-årige blev idømt den strengest mulige straf, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 52-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

12. august 2022

Østjyllands Politi

Østjyderne er trygge og har stor tillid til politiet

Et meget stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er meget høj. Det viser Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse for 2021.

10. august 2022

Østjyllands Politi

Smuglede kokain ind i puslespil – idømt flere års fængsel

To 28-årige mænd blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt hhv. fire og to års fængsel for at have indført knap et kilo kokain til landet med henblik på at sælge det videre til en større personkreds.

8. august 2022

Østjyllands Politi

33-årig mand dømt for grov vold og afpresning

En 33-årig mand fra Randers er ved Retten i Randers blevet idømt fire års ubetinget fængsel for at have truet, afpresset og begået vold mod flere personer igennem en længere periode.

Forslag