Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. november 2021 11:47

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone


En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Sagen kørte som en domsmandssag i Retten i Aarhus, hvor den 52-årige erkendte manddrab og usømmelig omgang med lige ved at have dræbt sin tidligere samlever og efterfølgende parteret liget.     

Drabet fandt sted den 29. januar i år, da den 52-årige opsøgte ekskonen på hendes bopæl i Malling. Her opstod der ifølge den 52-åriges forklaring et skænderi, der gjorde ham så vred, at han kvalte den 43-årige kvinde. 

For at skaffe beviserne af vejen parterede han efterfølgende liget, som blev gravet ned i haven og gemt i nogle sække i et loftsrum.  

 

Tidligere dømt for drab

Den 52-årige meldte hende efter nogle dage savnet, men Østjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at der var sket en forbrydelse, og allerede samme dag, som han selv havde kontaktet politiet, blev han anholdt.  

En af årsagerne til at politiet fik mistanke til den 52-årige var blandt andet, at han tidligere er dømt for drab. I 1995 blev han idømt 10 års fængsel for drabet på en tidligere samlever, og den dom var også medvirkende til, at straffen denne gang blev livsvarigt fængsel. 

”Når man på den måde begår drab to gange, så er livsvarigt fængsel for mig at se den rigtige dom. Det er en voldsom og meget tragisk sag, ikke mindst for børnene og den dræbtes familie, og jeg er tilfreds med, at den 52-årige blev idømt den strengest mulige straf, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 52-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. januar 2022

Østjyllands Politi

26-årig dømt for voldtægt i lejlighed

En 26-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt et år og to måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget en 22-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus.

20. januar 2022

Østjyllands Politi

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.

18. januar 2022

Østjyllands Politi

Drabssag fra Rådhusparken: To mænd løsladt

Østjyllands Politi har valgt at løslade de to mænd, der har siddet varetægtsfængslet for drabet på en 34-årig mand, der den 9. december blev fundet død i Rådhusparken. De er dog fortsat sigtet.