Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

6. juni 2024 10:51

Mand og kvinde idømt fængsel for bedragerier og cykeltyverier

En 34-årig mand og en 32-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt samlet knap to års fængsel for en lang række tilfælde af samhandelsbedrageri på internettet og cykeltyverier i Randers-området. De modtog dommen.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ved Retten i Randers er to personer blevet kendt skyldige i adskillige samhandelsbedragerier ved at have svindlet med salg af fiktive produkter på Facebook Marketplace og for tyveri af i alt otte el-cykler i og omkring Randers.

 

De to personer – en 34-årig mand og en 32-årig kvinde – erkendte sig skyldige i de i alt mere end 50 forskellige forhold.

 

”Et grundigt stykke politiarbejde førte til, at de to personer blev anholdt og sigtet for forholdene. Det har naturligvis været frustrerende for de mange personer, der har fået stjålet deres el-cykler af de to personer, og derfor er jeg tilfreds med rettens afgørelse i sagen,” siger anklager Morten Lassen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Har snydt og bedraget på Facebook

Foruden de otte forhold omhandlende cykeltyveri blev den 34-årige og den 32-årige også kendt skyldige i i forening at have begået samhandelsbedragerier på Facebook Marketplace for mange tusinde kroner.

 

”Når man indgår en aftale på Facebook Marketplace, forventer man naturligvis også, at folk er ærlige, og at handlen bliver udført som aftalt – men sådan har de to personer her ikke ageret, da de i hele 47 forskellige forhold har snydt modparten ved at sælge fiktive produkter. Derfor er jeg også tilfreds med, at sagen hurtigt fandt sin afgørelse, og at retten bestemte, at de dømte skal tilbagebetale pengene til de borgere, der havde et erstatningskrav i sagen,” siger anklager Morten Lassen.

 

Den 34-årige mand blev derudover fundet skyldig i at have begået hæleri for ca. 50.000 kr., og han blev idømt fængsel i ti måneder, hvoraf de tre skal afsones.

 

Den 32-årige kvinde blev idømt fængsel i otte måneder, der blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

 

Begge personer har siddet varetægtsfængslet siden den 16. maj 2024, hvor de blev anholdt i forbindelse med politiets efterforskning af de mange anmeldelser om tyveri og bedrageri. De blev begge løsladt efter dommen, som de begge modtog.

 

Særligt til pressen:

For yderligere spørgsmål til sagen kan pressen kontakte anklagerfuldmægtig Morten Lassen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi på telefonnummer 20271241.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.

5. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi opretter visitationszone efter skyderi (NU OPHÆVET)

OPDATERET: VISITATIONSZONEN BLEV OPHÆVET 11. JULI 2024 KL. 15.00 Østjyllands Politi opretter nu visitationszone i dele af Viby J efter flere episoder, der efter politiets opfattelse har rod i stridigheder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.