Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

2. december 2020 12:57

Rumænsk mand idømt fem års fængsel for hjemmerøveri

En 29-årig rumænsk mand er blevet idømt fem års ubetinget fængsel for et hjemmerøveri begået mod en ældre kvinde i Hammel i 2018.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var den 24. oktober 2018, at den dengang 76-årige kvinde pludseligt opdagede en fremmed mand i sit hjem. Da kvinden råbte ham an, greb han hårdt fat i hendes arm og skubbede han hende væk, inden han løb ud af hoveddøren. 

Efterfølgende fandt hun ud af, at manden havde stjålet flere smykker fra soveværelset til en værdi af 40.000 kroner. 

Da politiet kom frem, var gerningsmanden væk, men politiet sikrede DNA og fingeraftryk på stedet, og det ledte efterforskerne på sporet af den 29-årige mand, som dog i mellemtiden var nået at rejse ud af landet. 

 

Anholdt af rumænsk politi 

Han blev i januar 2019 fremstillet i grundlovsforhør in absentia, og der blev udsted en europæisk arrestordre på ham. Da rumænsk politi et par måneder senere anholdt den 29-årige til en sag i hjemlandet, kontaktede de Østjyllands Politi. 

Her to år efter røveriet blev han udleveret til Danmark, og i Retten i Randers blev han idømt fem års ubetinget fængsel og udvist for bestandig. 

”Det er god sporsikring og et godt internationalt politi-samarbejde, der gjorde, at den 29-årige endte med at blive dømt for hjemmerøveriet. Det er særdeles groft at trænge ind i andres private hjem, stjæle fra dem og udsætte dem for vold, og det afspejler straffen også, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 29-årige erkendte at have været i lejligheden men nægtede at have begået hjemmerøveri. 

Han ankede dommen på stedet. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.