Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. august 2020 10:33

34-årig fremstilles: Sigtes for racistisk motiveret overfald

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 34-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for den 21. juli sammen med en anden gerningsmand at have begået et groft overfald på to mænd i Mørke på Djursland.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Han sigtes desuden efter straffelovens §81, stk. 6, idet der ifølge politiets opfattelse er tale om et racistisk motiveret overfald. 

De to gerningsmænd mødte ifølge sigtelsen en 35-årig mand på en parkeringsplads, hvor de stillede ham en række spørgsmål blandt andet vedrørende hans tro.

 

Brugte knojern under overfald

Efterfølgende fulgte de efter manden til hans hjem, hvor de sparkede døren ind til både hans værelse og til hans 38-årige vens værelse. 

Her overfaldt de ifølge sigtelsen de to mænd med flere slag med bl.a. et knojern og en tung genstand. Den 34-årige sigtes desuden for at have truet en 35-årig kvinde, som var vidne til episoden. 

 

”Vores foreløbige efterforskning peger på, at overfaldet er racistisk motiveret, og at de forurettede og gerningsmændene ikke kendte hinanden. Det er et meget groft overfald, og vi er i fuld gang med efterforskningen af sagen – også med henblik på at finde frem til den anden gerningsmand, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard. 

Da, der er fortsat er en gerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

 

 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.