Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. april 2020 15:40

Spritbilist dømt for uagtsomt manddrab

En 53-årig mand fra Hadsund er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for uagtsomt manddrab på en 78-årig kvinde, som han i beruset tilstand påkørte i sin bil.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Han blev desuden frakendt kørekortet i 10 år. 

Ulykken skete den 27. januar om formiddagen i Øster Tørslev nord for Randers. Den 78-årige kvinde var i færd med at krydse vejen med sin rollator, da den 53-årige kom kørende midt ude på vejen mellem de to vognbaner og påkørte hende med omkring 50 km/t. Kvinden blev erklæret død mindre end en time senere. 

Efter påkørslen blev den 53-årige anholdt, da politiet kom frem. I den 53-åriges bil stod en tre liters vin, som han erkendte, han havde drukket af undervejs, og blodprøven viste senere, at han havde en promille på mindst 2,55. 

Den 53-årige blev i december sidste år også taget for spritkørsel med en høj promille, men måneden efter sad han altså igen beruset bag rattet. 

”Den 53-årige kørte i svært beruset tilstand, mens han drak undervejs, og påkørte herefter den 78-årige fodgænger, der var ved at krydse vejen med sin rollator. Der er flere skærpende omstændigheder i den her sag, og det indgik i straffen, at den 53-årige måneden forinden var blevet anholdt for at have kørt i stærkt påvirket tilstand. I forhold til den strafpraksis, der er på området, så er jeg tilfreds med dommens længde, ” siger anklager Jacob Gents. 

 

Nægtede sig skyldig

I retten blev den 53-årige ud over uagtsomt manddrab dømt for spirituskørslen måneden forinden, hvor blodprøven viste en promille på mindst 2,94. Han var også tiltalt for at have forsøgt at stikke af fra ulykkesstedet, men den del blev han frifundet for i retten. 

Han nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab og udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

 

Pressekontakt 

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.