Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. april 2021 10:22

To års fængsel for at gemme pistol under madrassen

En 24-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for våbenbesiddelse, idet han havde gemt en pistol og et magasin med skarpe patroner under sin madras.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Det var på baggrund af et tip, at Østjyllands Politi den 2. marts 2020 opsøgte den 24-årige mand på hans bopæl i Brabrand. Betjentene fangede ham, da han var på vej ud fra sin lejlighed, og da han blev anholdt og gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet, oplyste han uopfordret, at der lå en pistol under madrassen på hans seng.

Den oplysning blev bekræftet, da betjentene ransagede lejligheden og fandt både en pistol og et magasin fyldt med skarpe patroner. Ved nærmere undersøgelse af pistolen, viste det sig dog, at den ikke virkede. Den 24-årige mand påstod i retten, at han hele tiden havde været bekendt med, at pistolen ikke virkede, og at han blot skulle bruge den til at skræmme andre med.

Den forklaring købte retten dog ikke, og den 24-årige mand blev idømt to års ubetinget fængsel.

”Jeg er særdeles tilfreds med resultatet, og særligt tilfreds med at retten tilsidesatte hans forklaring som utroværdig. For hvem har et uvirksomt våben liggende under sin madras sammen med et magasin med skarpe patroner?” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 24-årige mand modtog dommen, og blev desuden fortsat varetægtsfængslet efter dom.

 

**

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, telefon 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

12. maj 2021

Østjyllands Politi

Tre måneders fængsel for vidnetrusler mod politiassistent

En 26-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler rettet mod en politiassistent og hans familie.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Fire vanvidskøretøjer beslaglagt på tre timer

Èn enkelt færdselsbetjent fra Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften fire køretøjer på grund af vanvidskørsel – tre af dem på den samme strækning i Åbyhøj.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Vanvidsbilist fik skærpet straf for at bringe andres liv i fare

En 29-årig mand er blevet idømt et år og fire måneders fængsel og otte års frakendelse af førerretten for vanvidskørsel, hvor han undervejs bragte fire personers liv i fare.