Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. april 2021 10:22

To års fængsel for at gemme pistol under madrassen

En 24-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for våbenbesiddelse, idet han havde gemt en pistol og et magasin med skarpe patroner under sin madras.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Det var på baggrund af et tip, at Østjyllands Politi den 2. marts 2020 opsøgte den 24-årige mand på hans bopæl i Brabrand. Betjentene fangede ham, da han var på vej ud fra sin lejlighed, og da han blev anholdt og gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet, oplyste han uopfordret, at der lå en pistol under madrassen på hans seng.

Den oplysning blev bekræftet, da betjentene ransagede lejligheden og fandt både en pistol og et magasin fyldt med skarpe patroner. Ved nærmere undersøgelse af pistolen, viste det sig dog, at den ikke virkede. Den 24-årige mand påstod i retten, at han hele tiden havde været bekendt med, at pistolen ikke virkede, og at han blot skulle bruge den til at skræmme andre med.

Den forklaring købte retten dog ikke, og den 24-årige mand blev idømt to års ubetinget fængsel.

”Jeg er særdeles tilfreds med resultatet, og særligt tilfreds med at retten tilsidesatte hans forklaring som utroværdig. For hvem har et uvirksomt våben liggende under sin madras sammen med et magasin med skarpe patroner?” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 24-årige mand modtog dommen, og blev desuden fortsat varetægtsfængslet efter dom.

 

**

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, telefon 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.