Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

9. november 2023 10:23

To mænd anholdt i stor politiindsats: Sigtet for omfattende tyverier

Østjyllands Politi mistænker to mænd for at være en del af et stort kriminelt netværk, som står bag en lang række tyverier og indbrud i hele Jylland, hvor der er stjålet værdier for adskillige millioner kroner. Mændene blev onsdag anholdt i en stor, koordineret aktion, hvor flere adresser blev ransaget.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Efterforskningen af de mange tyverier og indbrud har stået på i flere måneder, og onsdag valgte politiet så at slå til og skride til anholdelse af to mænd på 29 og 31 år. 

Begge mænd er fra Aarhus, men de omfattende tyverier er sket flere steder i Jylland på tværs af politikredsene. 

Foreløbigt sigtes de anholdte samlet for otte forskellige forhold. Blandt andet for at have stjålet tre dyre biler på private adresser i Hedensted, Ribe og Silkeborg, ligesom de sigtes for i to tilfælde at have stjålet bildele for flere hundredetusinde kroner både hos en autoforhandler i Aarhus og fra en bil på en p-plads i Tilst. 

 

Derudover sigtes de for at have været med til indbrud i tre villaer i Risskov, Thorsø og Silkeborg, hvor de stjal designervarer og smykker for store værdier. 

 

Gået målrettet efter eksklusive varer

”Vi har allerede et meget omfattende efterforskningsmateriale liggende, og vores vurdering er, at der er tale om et særdeles velorganiseret, kriminelt netværk, der målrettet er gået efter dyre biler, bildele og eksklusive designermøbler. Anholdelserne onsdag var et vigtigt skridt, men der er stadig gerningsmænd på fri fod og en del efterforskningsarbejde foran os, og derfor er det også begrænset, hvor meget vi vil sige om sagen på nuværende tidspunkt,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.  

De to mænd blev torsdag kl. 9.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her anmodede anklagemyndigheden om lukkede døre. Resultatet af grundlovsforhøret bliver lagt ud på Østjyllands Politis Twitterprofil. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

7. oktober 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for knivstikkeri i Bazar Vest

En 18-årig ung mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt seks måneders fængsel for i slutningen af juli at have overfaldet og stukket en 14-årig dreng i låret med kniv. Overfaldet fandt sted i indkøbscenteret Bazar Vest, og den 18-årige fik ved Retten i Aarhus også en advarsel om udvisning.

1. oktober 2024

Østjyllands Politi

50-årig mand idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

En 50-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for besiddelse af to forskellige funktionsdygtige våben i form af en pistol og en revolver med tilhørende ammunition. Den 50-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke til landsretten og blev fængslet efter dom.

1. oktober 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for organiseret hashhandel i Brabrand

To mænd på 27 og 43 år er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængsel for organiseret hashhandel i det vestlige Aarhus begået i en periode fra foråret 2022 og godt et år frem. Hashhandlen er blandt andet foregået ved flere boligblokke og fra et kolonihavehus i Brabrand.